50 dkg liszt
2 teáskanál só
20 dkg zsír
1 tojás
2 dkg élesztő
3-4 evőkanál tejföl /esetleg több/
a tetejére
1 tojás
20-25 dkg sajt reszelve /több is lehet, ha van/
A liszttel elmorzsoljuk az élesztőt, a sót és a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, amennyivel jól gyúrható, de kemény tésztát kapunk.
Néhány órát, esetleg hűtőben egy éjszakát pihenni hagyjuk, majd jó vékonyra /kb. 2 mm/ kinyújtjuk.
Megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a sajtot, majd tetszés szerinti rudakra vágjuk.
Előmelegített sütőben kb. 200°C-al pirosra sütjük. A sütés ideje kb.15 perc.
A tésztát megdagasztjuk, kelesztjük, majd 3 cipót csinálunk belőle, és vékonyra nyújtjuk. Olvasztott margarint, tojássárgáját, kevés sóval összekeverünk. Megkenjük vele a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam, hogy mindkettőn kb. 7-8 szelet bacon elférjen (a szalonna két vége néhány mm-t túl is lóghat). Először vékonyan átkentem a té...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűa tojásokat a cukorral és a sóval habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és a kihűlt, olvasztott vajat. A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd lassan hozzákeverjük a tojáshoz. Amik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt kissé megolvasztottam, a nyers céklát lereszeltem, majd minden hozzávalót a késes aprítóba tettem, és ez szépen el is végezte a munka piszkos részét helyettem. Ennek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű