80 dkg finomliszt
4 dkg élesztő
4 dl tej
3 dl olaj
Krém:
25 dkg margarin
3 tojássárgája
1 ek só
reszelt sajt
Tetejére:
1 felvert tojás
1 ek tejföl
reszelt sajt, köménymag, lenmag, szezámmag,
NEM KELL KELESZTENI!
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Nem fontos megvárni, hogy felfusson, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk és kb 5 percig dagasztjuk.
Amíg elkészítjük a tölteléket, addig letakarjuk.
A töltelékhez a puha margarint alaposan elkeverjük a tojássárgákkal és a sóval.
A tésztát 4 fele osztjuk. A cipókat egyenként vékonyra kinyújtjuk, vékonyan lekenjük az ízesített margarinnal, ekkor megszórhatjuk sajttal is, majd feltekerjük. Kis háromszögekre vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Amikor a tepsi megtelt, akkor megkenjük a tojás a tejföl keverékével, majd megszórjuk sajttal.
200 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
---Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben - nem szükséges felfuttatni. --. A két lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tej...
Elkészítési idő:A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom. 15 dkg resz...
Elkészítési idő:Összekeverem a hozzávalókat és egy éjszakára hideg helyen pihentetem. Reggel 2 x hajtogatom, kinyújtom (nem nagyon vékonyan, kb. kisujjnyi vastagra), megkenem egy egész tojással,...
Elkészítési idő: 1 óraa lisztben elmorzsoljuk a margarint és a többi anyaggal jól összedolgozzuk majd vékonyra kinyújtjuk és sütemény kiszúrókkal kiszúrjuk és goffri sütőben megsütjük
Elkészítési idő: