80 dkg finomliszt
4 dkg élesztő
4 dl tej
3 dl olaj
Krém:
25 dkg margarin
3 tojássárgája
1 ek só
reszelt sajt
Tetejére:
1 felvert tojás
1 ek tejföl
reszelt sajt, köménymag, lenmag, szezámmag,
NEM KELL KELESZTENI!
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Nem fontos megvárni, hogy felfusson, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk és kb 5 percig dagasztjuk.
Amíg elkészítjük a tölteléket, addig letakarjuk.
A töltelékhez a puha margarint alaposan elkeverjük a tojássárgákkal és a sóval.
A tésztát 4 fele osztjuk. A cipókat egyenként vékonyra kinyújtjuk, vékonyan lekenjük az ízesített margarinnal, ekkor megszórhatjuk sajttal is, majd feltekerjük. Kis háromszögekre vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Amikor a tepsi megtelt, akkor megkenjük a tojás a tejföl keverékével, majd megszórjuk sajttal.
200 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Sajtkrém: 40dkg sajtkrém(lidlben vásárolt) 4-5gerezd fokhagyma 10dkg füstőlt sajt 2csipet só Fehérbors ízlés szerint Ezeket robotgéppel összedolgozzuk,habzsákba töltjük. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük az élesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a 2 tojást, a tejfölt, a morzsolt fetát és a feta sósságától függően sót. Összegyúrjuk, megdagasztjuk, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. 2. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, kemény tésztát kapunk. A formát kiolajozzuk, és szilikon kanállal besimítjuk a formákba, 200C-fokon 6-8 perc alatt készre sütjük. Aki szereti köménym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű