60 dkg finomliszt
1 db tojàs
1 dkg élesztő
1 kk. cukor
2,5 dl tej
1 tk. só
1 dl olaj
A krémhez:
12,5 dkg margarin
12,5 dkg túró
pici só
1 db tojás
A tetejére:
1 db felvert tojás
szezámmag,reszelt sajt ízlés szerint
Az élesztőt ,a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót,a megkelt élesztővel,maradék tejjel,tojással,olajjal sima tésztát dagasztunk.
A tésztát letakarva,meleg helyen duplájára kelesztjük.
A túrót,tojást a margarinnal,sóval krémes állagúvá keverjük.
A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk.
20 -25 cm-re nyújtjuk,egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük.
Az 5. lapra nem kenünk!
Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk,20 percet még pihentetjük.
A tetejét felvert tojással lekenjük.
Felét szezámmaggal,másik felét reszelt sajttal szórtam meg.
Egy jó éles késsel négyzeteket vágunk.
A leeső részeket összegyúrtam,abból még lett 5 db pogácsám.
190 fokra melegített sütőben,sütőpapírral bélelt tepsiben szép pirosra megsütjük kb 25-30 perc alatt
Sárgarépa és a hagyma apró kockákra vágjuk és megsütjük, amíg aranybarna közepes lángon 10 percig. A cukkinit lereszeljük. A zöldeket is apróra vígjuk. Keverjük össze a csirkehússa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tejföllel. Sóval ízesítjük. Két órát pihentetjük. Közben a káposztát kevés olajon megdinszteljük. Ha letelt a két óra, a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, majd egynemű tésztává gyúrjuk a vízzel és 4 evőkanál olívaolajjal. Szükség esetén – liszt függő – tehetünk még hozzá vizet, de csak apránk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk és kb 30 percig pihentetjük. A sütőt 160 fokra alsó-felső sütésen előmelegítjük. A tésztát kb 1/2 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű