menu

Családireceptkönyv.hu

Tepertős pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg Dia-Wellness 50-es liszt
4 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
2 tojás,
3 tk só,
1,5 dl tej,
0,75 dl víz,
1 kanál sikér, 1 kanál bambuszrost

Elkészítés:


A tésztát begyúrom (az élesztőt tejben futtatom). Pihentetem pár percet, majd kinyújtom és megkenem tepertőkrémmel, majd összehajtom. 20 percet pihentetem, majd újra nyújtom, kenem, hajtom, pihentetem 3 szor.
30 percet kelesztem, majd 1,5-2 cm magasra kinyújtom és kiszaggatom. Tetejét tojással lekenem, a tepertősre pirított hagymát teszek.
Előmelegített 190 fokos sütőben pirosra sütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött pogácsa
Töltött pogácsa

2 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. Közben a liszthez adjuk a sót, 1 tojássárgáját és az olajat. Ha az élesztő kész, akkor hozzáöntjük a liszthe...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Sajtchips
Sajtchips

Reszeld le a sajtot és tedd egy nagy tálba, majd keverj hozzá egy felvert tojásfehérjét. Szükség szerint, ízesítsd egy csipet sóval. Kedvedre fűszerezheted a sajtreszelékedet . Jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Pizzás csiga
Pizzás csiga

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - kb. 10 perc. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, majd bedagasztjuk a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepertős pogácsa és szilvalekváros papucs
Tepertős pogácsa és szilvalekváros papucs

Az élesztőt ½ - 1 dl langyos tejbe morzsoltam (nem kell felfuttatni). A lisztet a sóval jól elkevertem, majd a tojássárgákat hozzáadva elkezdtem dagasztani a robotgéppel. Hozzátet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk