50 dkg rétesliszt
50 dkg tehén túró
20 dkg sertészsír
2 db tojás
3 tk só
2 kávéskanál szódabikarbóna
Magok tetszés szerint (szezámmag, lenmag, napraforgómag, rozspehely, búzapehely, mák, köménymag stb.)
Elkeverem a lisztet a sóval és szódabikarbónával, majd összegyúrom a túróval, zsírral és az egyik tojással.
Pár órát hűtőben pihentetem, majd lisztezett deszkán 1 centi vastagságúra nyújtom és az egészet lekenem a másik, enyhén felvert tojással.
A tetejére ízlés szerint magokat szórok.
Derelye vágóval 1x4 centis darabokra vágom és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Ebből a hozzávalókból gáztepsinyi (38x30 cm) mennyiség lesz.
Kb 1 kg burgonyát héjában megfőzni. Majd áttörni, vagy lereszelni. Hozzáadni sót és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a tészta, nyújtható legyen. Tulajdonképpen ugyanaz, mint a szilv...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rugalmas, de jól nyújtható tésztát gyúrok, majd 4 egyforma darabba vágom. Mindet kinyújtom téglalap formára, majd megkenem a sajtos margarinnal. Feltekerem m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mozzarellagolyókról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A tésztát kb. 24 egyenlő kis négyzetre vágjuk, majd belecsomagoljuk a sajtokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 160 fokra alul-felül sütéssel. Mérd aprítógépbe a szilárd hozzávalókat, majd a folyékonyakat. Néhányat pulzálva, majd folyamatosan keverve dolgozd jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű