75 dkg liszt, 25 dkg ráma( lehet liga is), diónyi zsír, 1 kis tejföl, 1 tojás, sajt ízlés szerint, langyos sós víz( kóstoljuk a tésztát, hogy elég sós-e) kevés sütőpor, vagy szódabikarbóna.
II. Rscept:
60 dkg liszt, só, kömény, el is maradhat, 1 cs. sütőpor, 20 dkg sajt (lehet kevesebb is), ezt összekeverni, 25 dkg ráma, 1 evőkanál zsír, 1 kis doboz tejföl, 1 tojás, .
Nekem a régi sütőm, már nem jól záródik és ezért adagonként vékonyra nyújtom és szaggatom, de ha jól záródik, akkor elég kicsi gombócokat készíteni.
Az élesztőt 2 kockacukorral felfuttatjuk szükség esetén tejföllel pótoljuk. A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt hozzákeverjük a vajat. A fehérliszt és a rozsliszt összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős keveréket, hogy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas, lágy tésztát gyúrunk belőle. ◾️Egy éjszakára a hűtőbe tesszük (én most ne...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Közepes