75 dkg liszt, 25 dkg ráma( lehet liga is), diónyi zsír, 1 kis tejföl, 1 tojás, sajt ízlés szerint, langyos sós víz( kóstoljuk a tésztát, hogy elég sós-e) kevés sütőpor, vagy szódabikarbóna.
II. Rscept:
60 dkg liszt, só, kömény, el is maradhat, 1 cs. sütőpor, 20 dkg sajt (lehet kevesebb is), ezt összekeverni, 25 dkg ráma, 1 evőkanál zsír, 1 kis doboz tejföl, 1 tojás, .
Nekem a régi sütőm, már nem jól záródik és ezért adagonként vékonyra nyújtom és szaggatom, de ha jól záródik, akkor elég kicsi gombócokat készíteni.
Ha nem kókuszzsírral dolgozunk, használjunk vajat/margarint, esetleg zsírt. Kezdjük azzal, hogy a kókuszzsírt megolvasztjuk. 2 kanállal teszünk majd a tésztába, a többivel kenegetü...
Elkészítési idő: 1óraA meglangyosított tejben elkeverünk 1 kk cukrot és élesztőt,majd felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgájával, sóval és t...
Elkészítési idő:A tejföl felét meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, s felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ezután vé...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra