50dkg sima liszt
20dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
3dkg élesztő
1 vaj
só ízlés szerint
kidolgozzuk a tésztát a sajt felével.6 cipót készítünk és kelni hagyjuk fél órát.Utána a cipókat egyenként kerekre nyújtjuk,megkenjük olajjal,derelye metélővel 8 részre vágjuk,feltekerjük őket egyesével és tepsire rakjuk.Megkenjük tojas sárgájával és a reszelt sajt másik felével meghintjük mindegyiket.Világos barnára sütjük.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesA langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a zsíradékkal és a sóval. Beletesszük az élesztős tejet, tejföllel jól kidolgozzuk (puhára, de nem l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSzitáljuk át a lisztet többször így könnyebb és finomabb lesz.Tegyük a lisztet egy mély tálba, majd adjuk hozzá az élesztőt és a sót, keverjük össze. Adjuk hozzá az olajat és a vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű