50dkg sima liszt
20dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
3dkg élesztő
1 vaj
só ízlés szerint
kidolgozzuk a tésztát a sajt felével.6 cipót készítünk és kelni hagyjuk fél órát.Utána a cipókat egyenként kerekre nyújtjuk,megkenjük olajjal,derelye metélővel 8 részre vágjuk,feltekerjük őket egyesével és tepsire rakjuk.Megkenjük tojas sárgájával és a reszelt sajt másik felével meghintjük mindegyiket.Világos barnára sütjük.
töltelék. 20 dkg sonka, 20 dk parizer nagy lyuku reszelőn lereszelve 20 dkg reszelt sajt 5-6 uborka tejföj, só, bors. A tésztát elnyujtjuk fé cm re, majd kis kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKecskesajtos A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük. Bárányhúsos A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat összegyúrom. 1 éjszakát hűtőbe teszem. Másnap lisztezett deszkára kinyújtom, megkenem felvert tojással. A tetejére reszelt sajtot szórok, s derelyevágóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk. Nem kell sem dagasztani, sem keleszteni. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű