3 tojás
3 evőkanál natúr krémsajt
1/4 teáskanál sütőpor
Kevés sóval mindenképpen ízesítsd, ezen felül pedig ízlésedtől függően játszhatsz a fűszerekkel, például rozmaringgal, fokhagymával vagy akár valamilyen természetes édesítőszerrel, például steviával.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal.
A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá.
Óvatosan dolgozd össze a két keveréket, vigyázva, hogy ne törd szét a kemény habot.
Halmozz 10-12 kanállal, kényelmes távolságban egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd nagyjából 15-20 percig a középső rácson, amíg szép aranybarna nem lesz.
Hagyd egy kicsit hűlni, majd fogyaszd köretként, nasiként vagy szendvicsként! Jó étvágyat!
A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A sót a 4 d tejben elkeverjük amíg feloldódik. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Mindent összeborítunk és összegyúrjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű