5 dkg élesztőt, 2 dl tejben felfuttatni, csipet cukorral, 80 dkg lisztet, 1 dl olajat, a felfuttatott élesztőt, 3 dl tejet jól kidolgozunk. Nem kell keleszteni.
Töltelék: 25 dkg ráma, 1 evőkanál só, 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, A tésztát 4 részre osztjuk, külön kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, feltekerjük, vagdaljuk, tetejét felvert tojással megkenjük, sajtot rá, napraforgómagot.
ELKÉSZÍTÉS: A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd ho...
Elkészítési idő:Tegyük tálba a vajat, gyúrjuk össze a teljes lisztmennyiségből elvett 6 dkg liszttel és a citrom levével. Amikor egynemű, egy darab zsírpapíron formázzunk belőle téglalapot. Legjob...
Elkészítési idő:Tészta: A tojást válasszuk szét. A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe a sóval, majd dolgozzuk egybe a puha vajjal, tejföllel és a tojássárgájával. A begyúrt tésztát...
Elkészítési idő: 45+20 perc(+1ó)ámozd meg az édesburgonyát, és kockákra vágva főzd puhára egy lábas vízben. Keverd össze a tésztát: a tojásokat verd fel, a magliszteket add hozzá csomómentesen. A megfőtt édesbu...
Elkészítési idő: