menu

Családireceptkönyv.hu

Vajdasági sós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dkg élesztőt, 2 dl tejben felfuttatni, csipet cukorral, 80 dkg lisztet, 1 dl olajat, a felfuttatott élesztőt, 3 dl tejet jól kidolgozunk. Nem kell keleszteni.
Töltelék: 25 dkg ráma, 1 evőkanál só, 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, A tésztát 4 részre osztjuk, külön kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, feltekerjük, vagdaljuk, tetejét felvert tojással megkenjük, sajtot rá, napraforgómagot.

Vajdasági sós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: domika1
Töpörtyűs Pogácsa
Töpörtyűs Pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás tekercs
Medvehagymás tekercs

A tésztát és a tölteléket is sütés előtti nap készítjük el, és hideg helyre tesszük. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot. A tejbe morzsoljuk az é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós sajtos kocka
Túrós sajtos kocka

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót és a túrót és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, olvasztott vajjal megkenjük a felü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Receptek
szakállas pogácsa, Gizi receptjei
szakállas pogácsa, Gizi receptjei

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk