5 dkg élesztőt, 2 dl tejben felfuttatni, csipet cukorral, 80 dkg lisztet, 1 dl olajat, a felfuttatott élesztőt, 3 dl tejet jól kidolgozunk. Nem kell keleszteni.
Töltelék: 25 dkg ráma, 1 evőkanál só, 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, A tésztát 4 részre osztjuk, külön kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, feltekerjük, vagdaljuk, tetejét felvert tojással megkenjük, sajtot rá, napraforgómagot.
A tésztát és a tölteléket is sütés előtti nap készítjük el, és hideg helyre tesszük. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot. A tejbe morzsoljuk az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót és a túrót és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, olvasztott vajjal megkenjük a felü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű