menu

Családireceptkönyv.hu

Vajdasági sós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dkg élesztőt, 2 dl tejben felfuttatni, csipet cukorral, 80 dkg lisztet, 1 dl olajat, a felfuttatott élesztőt, 3 dl tejet jól kidolgozunk. Nem kell keleszteni.
Töltelék: 25 dkg ráma, 1 evőkanál só, 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, A tésztát 4 részre osztjuk, külön kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, feltekerjük, vagdaljuk, tetejét felvert tojással megkenjük, sajtot rá, napraforgómagot.

Vajdasági sós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tojásmentes tepertős pogácsa
Tojásmentes tepertős pogácsa

Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval a kenyérsütő géppel kidolgoztatom. Kicsit hagyom pihenni, majd kinyújtom és rákenem a sós-borsos darált...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS KEKSZ
SAJTOS KEKSZ

A vajat a liszttel összemorzsolni a sajttal összegyúrni. Két részre osztani, mindkét feléből kb 4-5 cm-es hurkát formálni. A hengereket jó szorosan alufóliába tekerni és 15-20 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós mákos-szezámos stangli
Ropogós mákos-szezámos stangli

A hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-tapasztgatás,...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: jaci
Sajtos kifli – puha tészta, olvadozó sajttal a közep
Sajtos kifli – puha tészta, olvadozó sajttal a közep

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk, hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át hagyjuk kelni. Majd lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk