Hozzávalók:
30- 35 dkg liszt
1 db kocka Ráma margarin
1 pohár tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk, és vizet engedünk a tésztára! Este gyúrjuk be, és éjszaka állni hagyjuk a vízben. (A tálban a tésztát lepje el a víz)
Reggel kivesszük a vízből – konyharuhán átitatjuk – ragadós lesz a tészta! – Lisztezett deszkára rakjuk – vékonyra kinyújtjuk, megkenjük 2 tojássárgájával – majd jól megsózzuk, őrölt köménymaggal meghintjük, és reszelt sajtot teszünk rá a végén!
Derelyemetszővel kiszaggatjuk 2 – 3 cm hosszúságúra! Forró sütőben sütjük!
A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...
Elkészítési idő:A tejet tegyük egy kis edénybe a cukorral, és langyosítsuk meg. Morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk, hogy felhabosodjon a tej tetején. Egy mély tálba öntsük bele a lisztet, ke...
Elkészítési idő:A tésztához a hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk. Hagyjuk tíz percet pihenni. A pihenés után kinyújtjuk és a szoba-hőmérsékletű margarint rákenjük, majd először jobbról, aztá...
Elkészítési idő: