Családireceptkönyv.hu

Sajtos ropogós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Hozzávalók:

30- 35 dkg liszt
1 db kocka Ráma margarin
1 pohár tejföl

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, és vizet engedünk a tésztára! Este gyúrjuk be, és éjszaka állni hagyjuk a vízben. (A tálban a tésztát lepje el a víz)
Reggel kivesszük a vízből – konyharuhán átitatjuk – ragadós lesz a tészta! – Lisztezett deszkára rakjuk – vékonyra kinyújtjuk, megkenjük 2 tojássárgájával – majd jól megsózzuk, őrölt köménymaggal meghintjük, és reszelt sajtot teszünk rá a végén!

Derelyemetszővel kiszaggatjuk 2 – 3 cm hosszúságúra! Forró sütőben sütjük!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Joghurtos sósrud
Joghurtos sósrud

A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
397.Lakodalmas perec
397.Lakodalmas perec

A tejet tegyük egy kis edénybe a cukorral, és langyosítsuk meg. Morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk, hogy felhabosodjon a tej tetején. Egy mély tálba öntsük bele a lisztet, ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Extra sajtos croissant
Extra sajtos croissant

A tésztához a hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk. Hagyjuk tíz percet pihenni. A pihenés után kinyújtjuk és a szoba-hőmérsékletű margarint rákenjük, majd először jobbról, aztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk