Hozzávalók:
30- 35 dkg liszt
1 db kocka Ráma margarin
1 pohár tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk, és vizet engedünk a tésztára! Este gyúrjuk be, és éjszaka állni hagyjuk a vízben. (A tálban a tésztát lepje el a víz)
Reggel kivesszük a vízből – konyharuhán átitatjuk – ragadós lesz a tészta! – Lisztezett deszkára rakjuk – vékonyra kinyújtjuk, megkenjük 2 tojássárgájával – majd jól megsózzuk, őrölt köménymaggal meghintjük, és reszelt sajtot teszünk rá a végén!
Derelyemetszővel kiszaggatjuk 2 – 3 cm hosszúságúra! Forró sütőben sütjük!
1. A lenmagot egy kisebbfajta tálba tesszük és ráöntjük a felforralt vizet. 15 percre állni hagyjuk, amíg teljesen magába szívja a vizet, majd keverőtálba öntjük. 2. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliket körbetekerjük a baconnel. A leveles tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a mustárral, majd hosszanti irányban 10 egyenlő csíkra vágjuk, és ezzel is körbetekerjük a virslike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél cm vastagra nyújtjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű