menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos ropogós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Hozzávalók:

30- 35 dkg liszt
1 db kocka Ráma margarin
1 pohár tejföl

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, és vizet engedünk a tésztára! Este gyúrjuk be, és éjszaka állni hagyjuk a vízben. (A tálban a tésztát lepje el a víz)
Reggel kivesszük a vízből – konyharuhán átitatjuk – ragadós lesz a tészta! – Lisztezett deszkára rakjuk – vékonyra kinyújtjuk, megkenjük 2 tojássárgájával – majd jól megsózzuk, őrölt köménymaggal meghintjük, és reszelt sajtot teszünk rá a végén!

Derelyemetszővel kiszaggatjuk 2 – 3 cm hosszúságúra! Forró sütőben sütjük!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Sajtos rudacska
Sajtos rudacska

Ezt jól összegyúrtam, majd kb ujnyi vastagra nyújtottam. Tetejèt megkentem tojással, majd megszórtam sajttal ès pizzaszeletelővel csíkokra vágtam. Tepsire raktam, majd kb 15-20 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Melinda
BMW muffin (Bele Minden Wacakot :) )
BMW muffin (Bele Minden Wacakot :) )

Azért lett BMW a neve, mert az alap tésztába bármit bele lehet tenni, ami éppen otthon van. Virslit, sonkát, tarját, kukoricát... vagy csak hagymát, ha más nincs otthon. Isteni min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Stangli töltve
Stangli töltve

A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítju...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
SAJTOS PÁRNA
SAJTOS PÁRNA

A lisztben elkeverjük a sót, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal, végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (lehet, hogy nem kell hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk