Családireceptkönyv.hu

Póréhagymás-gorgonzolás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (24 cm-es piteformához):
250 g finomliszt
125 g vaj
csipet só
1 közepes tojássárgája
2-3 ek. hideg tej (amennyitől a tésztánk összeáll)

A töltelékhez:

500 g póréhagyma megtisztítva, 1 cm vastag karikákra vágva
1 ek. sózatlan vaj
2 közepes tojás
2 tojássárgája
350 ml habtejszín
80-100 g kéksajt
Só, frissen őrölt bors

Elkészítés:



A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Ujjunkkal összemorzsoljuk, végül hozzáadjuk a tojások sárgáját és a hideg tejet. Egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. Ha letelt a fél óra kivesszük, kinyújtjuk, kibéleljük a piteformát, majd további fél órát pihentetjük a hűtőben.

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.

A hűtőből kivett tésztát villával megszurkáljuk, betesszük a sütőbe. 20-25 perc alatt elősütjük.

A sütő hőmérsékletét 180 °C-ra felvesszük.

A töltelékhez a póréhagymát, 100 ml vizet, a vajat és csipetnyi sót egy lábasba tesszük. Felforraljuk, majd takarékon, fedő alatt 10 perc alatt puhára főzzük. Közben néha kavarjuk át. Lecsepegtetjük, a főzőfolyadékot megtartjuk.

Egy tálba tesszük a tojásokat, a tojássárgákat, a tejszínt és a hagyma főzőlevét, majd habverővel simára kikavarjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A puhára főtt póréhagymát a pitén egyenletesen szétterítjük, rámorzsoljuk a sajtot, végül a tetejére öntjük a tejszínes keveréket.

Sütőbe visszatolva további 30 percig sütjük, amíg a közepe már nem remegős.
Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Póréhagymás-gorgonzolás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos rudacskák
Sajtos rudacskák

A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne az élesztőt, majd a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, végül a tejföllel összedolgozzuk. Letakarva 1 órát pihentetjük. 2 nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Juhtúrós, kolbászos kombe
Juhtúrós, kolbászos kombe

A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Beletördeljük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk - kovászt készítünk. A vajat és az olajat összeolvasztjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztet és a vajat összemossuk úgy, hogy a vaj pici darabokra essen szét. Beletesszük a sót, tejfölt és a reszelt sajt felét, valamint a paprikát. Összedolgozzuk, kinyújtjuk félu...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Sajtos roló
Sajtos roló

◾️A liszteket átszitáljuk és a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Ezután hozzáadjuk a sót és a tejfölt és kidolgozzuk a tésztát. ◾️Elég lágy tészta lesz ezért legalább 2 órára tegyük...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk