70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
50 dkg margarin
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet
A tetejére:
tojás
reszelt trappista sajt
A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.
A káposztát apróra vágjuk, besózzuk, majd egy félórai állás után ki-csavarjuk. Olajon dinsztelni kezdjük. Ízesítjük cukorral, borssal, sóval. Lehetőleg minnél több vizet párologtas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos vízben felfuttatom. A lisztet a fűszerekkel és az olívaolajjal összekeverem, hozzáadom az élesztőt, s a kész tésztát megkelesztem. Ha megkelt hosszú ruda...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz1/2 kg lisztben elmorzsolni a Ráma-t, 1-2 deka sóval, (ki-hogy szereti). 2 ek tejben föloldani 1 cs szalalkálit, majd az 1 pohár (2 dl) tejfölt a margarinos liszt közepébe készítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTetejét tojásfehérjével kenjük és reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat! Ha a család három tagúnál több, érdemes dupla...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű