70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
50 dkg margarin
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet
A tetejére:
tojás
reszelt trappista sajt
A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.
Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.
Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.
• A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt (én zsírt használtam). • A tejben 2 mokkacukor hozzáadásával az élesztőt megfuttatjuk. • Összedolgozzuk a zsiradékos lisztet, fut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd többször hajtogatva ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, majd sütőlapp...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. Először a tejbe tesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. 2. A lisztbe szórjuk a sót, a zsiradékkal elmorzsoljuk. 3. Hozzátesszük a felhabosított élesztőt, majd a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a lisztet a vajjal és a tojással keverjük el, és gyúrjuk simára, majd tegyük bele a kivajazott quiche sütőbe. Nem nagy ördöngösség, egyszer kell ezt a formájú tepsit megvás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű