menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTOS RUD


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
50 dkg margarin
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet

A tetejére:

tojás
reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.

Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.

Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.

Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.

Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Megtisztítjuk a medvehagymát,icipicire aprítjuk,és összekeverjük a liszttel. Rámorzsoljuk a túrót, hozzáadjuk a kb. másfél teáskanálnyi sót. Lereszeljük nagy lyukú reszelővel a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Papírvékony sajtos tallér
Papírvékony sajtos tallér

A langyos víz kivételével a hozzávalókat jól összedolgozzuk,majd apránként adagolva hozzá a vizet sima tésztát készítünk. 2-3 órát pihentetjük, (de akár egy éjszakára is lehet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtos pogácsa - Kriszti
Sajtos pogácsa - Kriszti

Összegyúrjuk az anyagokat a reszelt sajt nélkül. Kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtogatjuk és betesszük a hűtőbe 20 percre. Ezt megismételjük még kétszer. Sütés előt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Túrós koszorú
Túrós koszorú

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, nagy gombócot formázunk belőle és 20 percre félrerakjuk pihenni. 2. Utána 8 egyenlő részre vágjuk, minden részből egy kb. 1,5 cm széles, 15 cm h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk