Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
25 dkg liszt
fél tasak sütőpor
só
A tetejére:
2 tojásfehérje
10 dkg reszelt sajt
köménymag, vagy szezámmag
A vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliába és 2 órára hűtőbe tesszük. Átgyúrjuk a tésztát és lisztezett felületen kinyújtjuk, karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk. A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tojásfehérjéket felverjük és átkenjük vele, reszelt sajtot, köménymagot, vagy szezámmagot szórunk rá. Közép meleg sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje megpirult, készen is van
Én dupla adagot sütütem.
Leveles tésztát kinyújtjuk majd kockákra vágjuk. Minden kockára egylapka sajtot és virslit teszünk. Feltekerjük és 3 cm-es darabokra vágjuk. 220 fokon 15 percig sütjük.
Elkészítési idő: 10 percA túrót egy villával kicsit nyomkodjuk meg, majd keverjükd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, ezután jól gyúrjuk ö...
Elkészítési idő: 70 percA magokat egy órára áztassuk be 1 dl vízbe. A hozzávalókat összekeverjük, és olajos kézzel bagetteket formázunk belőle, amiket majd bagett lemezre helyezzünk. Megkelesztjük és 180C...
Elkészítési idő: