25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
bors
A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon ragacsosnak találod, adj még hozzá kevés zablisztet. A masszát tedd legalább fél órára a hűtőbe.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakj rá kis tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnél, egy kicsit nyomkodd is meg őket. Reszeld le a sajtot nagyobb lyukú reszelőn, és szórd meg vele a tészta tetejét jó alaposan. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süsd a tallérokat aranybarnára.
Erdei gyümölcsös csokoládétorta 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk, fokozatosan hozzászórunk 5 evőkanál porcukrot, és addig verjük tovább, amíg fényes nem lesz. 5 evőkanál lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megke...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük, mert sütés közben megnőnek a kiflik....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű