25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
bors
A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon ragacsosnak találod, adj még hozzá kevés zablisztet. A masszát tedd legalább fél órára a hűtőbe.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakj rá kis tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnél, egy kicsit nyomkodd is meg őket. Reszeld le a sajtot nagyobb lyukú reszelőn, és szórd meg vele a tészta tetejét jó alaposan. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süsd a tallérokat aranybarnára.
Az olajat a tejjel, a cukorral és a sóval langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig állni hagyjuk. A liszteket dagasztógép táljába szitáljuk, és az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához valókat összegyúrjuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Utána belisztezett deszkán kb. 2 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd kicsi pogácsa szaggatóval kiszúr...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A virsliket hosszában és keresztben is kettévágjuk ( így egy virsliből 4 darabot kapunk), majd egy-egy leve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk vigyázva, hogy ne dolgozzuk ki túlságosan a tésztát. Amint összeáll egy tálcán vagy sütőlapon másfél cm vastagságú, négyzet alakú lapot nyújtunk belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű