menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós sajtos zabpelyhes pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
bors

Elkészítés:


A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon ragacsosnak találod, adj még hozzá kevés zablisztet. A masszát tedd legalább fél órára a hűtőbe.

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakj rá kis tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnél, egy kicsit nyomkodd is meg őket. Reszeld le a sajtot nagyobb lyukú reszelőn, és szórd meg vele a tészta tetejét jó alaposan. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süsd a tallérokat aranybarnára.

Túrós sajtos zabpelyhes pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Sajtos-túrós pogácsa
Sajtos-túrós pogácsa

Egy tálba beletesszük a lisztet, és összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután langyos tejben jól elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amíg felfut, addig hozzáadjuk a tú...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: józsefné
Mini túrós pogácsák
Mini túrós pogácsák

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sörkifli
Sörkifli

Az élesztőt langyos tejben kicsi cukorral megfuttatjuk. Az hozzávalókat összekeverjük és a tésztát jól kidolgozzuk. 4 cipót formálunk belőle. Kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Batyu - Hagymás-kolbászos-sajtos kockák
Batyu - Hagymás-kolbászos-sajtos kockák

1. Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. 2. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. 3. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” – készítünk, és beleöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk