25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
bors
A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon ragacsosnak találod, adj még hozzá kevés zablisztet. A masszát tedd legalább fél órára a hűtőbe.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakj rá kis tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnél, egy kicsit nyomkodd is meg őket. Reszeld le a sajtot nagyobb lyukú reszelőn, és szórd meg vele a tészta tetejét jó alaposan. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süsd a tallérokat aranybarnára.
A száraz hozzávalókat egybe öntöm, majd egy tálba átszitálom, hozzáadom a vajat, az aludttejet, és szép sima tésztát gyúrok. Ha igényli, mert túl ragadós a tészta, akkor kanalankén...
Elkészítési idő:NEM KELL KELESZTENI! A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Nem fontos megvárni, hogy felfusson, majd a tészta többi hozzávalójával együtt j...
Elkészítési idő:az élesztőt a tejben felfutattjuk .a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük -tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra vagdalt...
Elkészítési idő: 90