Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pizzás csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
(-vagy leveles tészta-)
50 dkg finomliszt
· 1,5 tk. só
· 3 ek. olaj
· 1 tk. oregáno
· 2,5 dl víz
· 0,5 dl tej (vagy víz)
· 2,5 dkg friss élesztő
Töltelék:
· 20 dkg sonka
· 10 dkg bacon
· 20 dkg reszeltsajt
· pizzaszósz
· ananász

Elkészítés:


A tészta hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a 20 perces dagasztóprogramot. Nálam mindig nyitott tetővel dolgozik a gép, így biztosan nem melegszik túl a tészta. Ha leáll a gép, kikapcsoljuk, lecsukjuk a tetejét és 30-35 percig hagyjuk kelni.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A sonkát és a bacont ledaráljuk, vagy egészen apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük, az ananászt lecsepegtetjük és kisebb darabokra vágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kb. 2-3 mm vastag, és kb. 30 cm széles téglalapot nyújtunk belőle. Megkenjük a pizza szósszal, elterítjük rajta a darált sonkát, az apróra vágott ananászt, végül betakarjuk a lereszelt sajttal (a tészta egyik végét apróra vágott csilivel is meg szoktam szórni, mi a férjemmel csípősen szeretjük).
Feltekerjük mint a bejglit és egy éles késsel jó két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsire fektetjük, a szeleteket kissé ellapítjuk és kb. 20-30 percig ismét pihentetjük.
A sütőt ezalatt 200 fokra (légkeveréssel 190 fok) melegítjük. 18-20 perc alatt pirosra sütjük.
A kész csigákat rácsra tesszük hűlni.
Tipp: a pizzás csiga nem egy kényes tészta, ha kicsit siettetni szeretnénk, akkor a szeletelés után tegyük a csigákat 15 percre 35-40 fokos sütőbe, majd ezután kapcsoljuk 200 fokra és süssük készre.

Pizzás csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
SAJTOS GOFRI
SAJTOS GOFRI

A margarint a tojással elkeverjük, beletesszük a reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Gofrisütőben sütjük. Me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kombe
Kombe

1. A tésztát dagaszthatjuk kézzel vagy a kenyérsütőgépben is. Én robotgéppel dagasztottam. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hanna
Ropogós karfiolkeksz
Ropogós karfiolkeksz

1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni. 2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. 3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az így k...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos tallér
Sajtos tallér

A tésztát négy részre osztjuk, nagyon vékonyra nyújtjuk, rákenjük a krémet, összesodorjuk, majd 1/2 cm-es darabokra vágjuk. Tetejére tojássárgájával megkenjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk