Családireceptkönyv.hu

653. Hűtőben kelt pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kis pohár tejföl (150 g)
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
1 tk cukor
1 egész TOJÁS

kenéséhez:
1 TOJÁS felverve
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, fóliával letakarjuk, majd 1 éjszakát a hűtőben állni hagyjuk.
Másnap 3 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb a kész pogácsákat.
180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

Az élesztőt a langyos enyhén cukrozott tejben felfuttatjuk. Közben összekeverjük a hozzávalókat, a borsot a lisztbe is szoktam tenni, + még a végén a tetejére is tekerek egy kevese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A hozzá valókat össze gyúrjuk ,kinyújtjuk vékonyra ki sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémsajtos turbán
Krémsajtos turbán

Krémsajtos turbán: 60 dkg liszt, egy zacskó szárított élesztő, vagy annak megfelelő hagyományos, 3 dl tej, 10 dkg olvasztott vaj, egy evőkanál cukor, egy teáskanál só.Bedagasztom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk