50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kis pohár tejföl (150 g)
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
1 tk cukor
1 egész TOJÁS
kenéséhez:
1 TOJÁS felverve
10 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, fóliával letakarjuk, majd 1 éjszakát a hűtőben állni hagyjuk.
Másnap 3 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk egymástól távolabb a kész pogácsákat.
180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Amikor már szépen összeáll, cipót formázunk belőle, egy kis liszttel meghintjük és a hűtőszekrénybe tesszük. Kb. 20-30 perc pihenés után, kivesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk. Tojássárgájával megkenjük, megszórhatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, a tojást és tojássárgáját az olajjal simára keverjük. A lisztet a sóval elkeverjük, beleöntjük a tojásos elegyet, majd a felfutta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű