♥ TÉSZTA :
50 dkg liszt,
1 kis doboz kefír,
3 db közepes méretű burgonya,
3 evőkanál olaj,
0.5 dl tej,
3/ 4 kocka élesztő,
1 teáskanál só
♥ TÖLTELÉK :
20 dkg füstölt kolbász (kb.)
2 dl tejföl
♥ A tetejére : kb. 20 dkg reszelt sajt, tojássárgája
A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel.
A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
Ha megkelt a tészta osszuk el 10 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, a képen látható módon kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbász karikákat. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát. Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és egy éles késsel vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2 – 2 cm azért megmaradjon. Hagyjuk még egy 15 – 20 percet kelni a csónakjainkat. Ezután kenjük le őket tojássárgájával, majd a bevágásokat bőven szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.
A receptből 10 db csónak lesz.
A hideg margarint (nagyobb lyukú reszelőn) a lisztbe belereszeljük. A liszthez hozzáadjuk a tejet, amibe már elkevertük az instant élesztőt, majd a tojássárgájával és étolajjal kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb 1 kg burgonyát héjában megfőzni. Majd áttörni, vagy lereszelni. Hozzáadni sót és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a tészta, nyújtható legyen. Tulajdonképpen ugyanaz, mint a szilv...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA rozmaring leveleit leszedjük a szárról és finomra aprítjuk. A hozzávalók közül egy tálba mérjük a lisztet, sót, olívaolajat, rozmaringot, napraforgómagot. Egy külön tálba mérjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit rugalmas tésztává gyúrom. A tésztát és a tölteléket is 4 részre osztjuk. 2-3 mm-re nyújtjuk a tésztát, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük, besodorjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű