liszt
30 dkg
Ráma
20 dkg
tojás
1 db
tejföl
3 evőkanál
só
1 db
ecet
1 evőkanál
köménymag
1 db
1
A lisztet, a tojássárgát, a Ramát, a sót, az ecetet és a tejfölt összegyúrni, majd egy napot pihentetni a hűtőben. Másnap átgyúrni, 3-4 mm-re nyújtani, derelyevágóval rudakat vágni, tojássál megkenni és köménymaggal megszórni.
A lisztet, sót, reszelt sajtot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat és zsírt, hozzáadjuk az ecetet, végül annyi tejfölt keverünk bele, hogy puha, könnyen kezelhető tésztát kap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a tojás és 5 dkg sajt kivételével jól összedolgozzuk. Nagyon kevés ideig, -kb. 1/4 óráig- kell csak pihentetni, nem is igazán keleszteni. Pihentetés után lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk a cukor hozzáadásával. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk, Kisodorjuk a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből és a többi hozzávalóból a felfuttatott élesztővel nem túl kemény kemény tésztát dagasztunk.Amikor duplájára kelt két cipóba osztjuk. Egyenként két téglalapot nyújtunk ,m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz