liszt
30 dkg
Ráma
20 dkg
tojás
1 db
tejföl
3 evőkanál
só
1 db
ecet
1 evőkanál
köménymag
1 db
1
A lisztet, a tojássárgát, a Ramát, a sót, az ecetet és a tejfölt összegyúrni, majd egy napot pihentetni a hűtőben. Másnap átgyúrni, 3-4 mm-re nyújtani, derelyevágóval rudakat vágni, tojássál megkenni és köménymaggal megszórni.
Egy kanálnyi lisztet és egy csipet cukrot szórunk a langyos tejbe, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Nagy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, beleöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk, ragacsos lesz, de nem baj. Gombócot formálunk belőle, hűtőbe tesszük egy órát pihentetjük. Félóránként háromszor hajtogatjuk, mindegy hogy hogyan, csak ugyanolyan le...
Elkészítési idő: kb: 4 óra Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A leveles tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtom, megkenem a krémsajttal, majd megszórom az apróra vágott újhagymával és a felkockázott sonkával. A végén megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújthat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű