menu

Családireceptkönyv.hu

Köménymagos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


liszt
30 dkg
Ráma
20 dkg
tojás
1 db
tejföl
3 evőkanál

1 db
ecet
1 evőkanál
köménymag
1 db

Elkészítés:


1
A lisztet, a tojássárgát, a Ramát, a sót, az ecetet és a tejfölt összegyúrni, majd egy napot pihentetni a hűtőben. Másnap átgyúrni, 3-4 mm-re nyújtani, derelyevágóval rudakat vágni, tojássál megkenni és köménymaggal megszórni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Ecetes sajtos ropogós-jó
Ecetes sajtos ropogós-jó

A lisztet, sót, reszelt sajtot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat és zsírt, hozzáadjuk az ecetet, végül annyi tejfölt keverünk bele, hogy puha, könnyen kezelhető tésztát kap...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes sajtos pogácsa
Gluténmentes sajtos pogácsa

A hozzávalókat a tojás és 5 dkg sajt kivételével jól összedolgozzuk. Nagyon kevés ideig, -kb. 1/4 óráig- kell csak pihentetni, nem is igazán keleszteni. Pihentetés után lisztezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pogácsa 2
Pogácsa 2

Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk a cukor hozzáadásával. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk, Kisodorjuk a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS CSIGA
SAJTOS CSIGA

A lisztből és a többi hozzávalóból a felfuttatott élesztővel nem túl kemény kemény tésztát dagasztunk.Amikor duplájára kelt két cipóba osztjuk. Egyenként két téglalapot nyújtunk ,m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk