liszt
30 dkg
Ráma
20 dkg
tojás
1 db
tejföl
3 evőkanál
só
1 db
ecet
1 evőkanál
köménymag
1 db
1
A lisztet, a tojássárgát, a Ramát, a sót, az ecetet és a tejfölt összegyúrni, majd egy napot pihentetni a hűtőben. Másnap átgyúrni, 3-4 mm-re nyújtani, derelyevágóval rudakat vágni, tojássál megkenni és köménymaggal megszórni.
A töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, é...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk 6 cipót készítünk belőle. A margarint a sóval, tojássárgájával kikeverjük és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A cipókat egyenként kisodorjuk 40...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát nyújtsuk ki. Készítsük elő a virsliket: hosszanti oldalukat hasítsuk be és tegyünk bele sajtot. A tésztát tekerjük rá, villával felvert tojással megkenjük a tete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát pihentetjük a hűtőben, majd kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal, majd derelyevágóval csíkokr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű