50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás
Az 50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
( tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )
Nem elírás, a túró, a margarin s a liszt 1-1-1 arányban van, nem lehet elrontani, biztos a siker!
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd négy egyenlő részre osztom. A krém hozzávalóit egy tálba teszem és alaposan összedolgozom. A tészta negyedét kinyújtom vékonyra, téglal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összeöntjük, eldolgozzuk, összegyúrjuk. Hagyjuk pihentetni 15 percet. Ezt követően kinyújtjuk, felszeljük olyan formára amilyenre szeretnénk. A végén megkenjük tet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztbe elkeverjük a fűszereket ..a vöröshagymát nagy lukú reszelőn lereszeljük....az elkevert lisztbe belemorzsoljuk a szír...majd hozzá öntjük a vízben felfuttatott élesztőt .....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe. Az élesztőt meg lehet futtatni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű