Családireceptkönyv.hu

Szotyi-ropi


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 bögre napraforgóbél liszt
3 ek lenmagliszt
1ek tápióka keményítő
1 ek bambuszrost
2ek utfűmaghéj -1 dl vízzel elkeverve
2 tk só
1 tk szódabikarbóna
1 kanál zsír
3 tojás
1dl mandulatej
2 ek citromlé

Elkészítés:


A liszteket és a sót alaposan összekeverjük, hozzátesszük a zsírt, az 1 dl vízben feloldott utifűmaghéjat, amit a 3 felvert tojással elvegyítettünk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, amit a két kanál citrommal kipezsgetünk. Az összetevőket elkezdjük összedolgozni és közben fokozatosan adagoljuk a kókusztejet. A tésztát 30 percig hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk,csíkokra vágjuk és 180 'c-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tetejét megszórhatjuk magokkal, mákkal, vagy sajttal is.

Szotyi-ropi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Paleolit, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Erika
Lusta lángos
Lusta lángos

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Kefires kiflik
Kefires kiflik

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre k...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szerb "pogácsa" - ünnepi
Szerb "pogácsa" - ünnepi

1 dl tejet melegíts meg, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, keverd össze, és hagyd felfutni. Közben a maradék tejet is melegítsd langyosra. A lisztet keverd el a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Muffin - Magyaros
Muffin - Magyaros

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A kétfajta lisztet összekeverjük, beleforgatjük a kolbászt, a paprikákat, a hagymát, a sajtot, a sót, a sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk