menu

Családireceptkönyv.hu

Szotyi-ropi


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 bögre napraforgóbél liszt
3 ek lenmagliszt
1ek tápióka keményítő
1 ek bambuszrost
2ek utfűmaghéj -1 dl vízzel elkeverve
2 tk só
1 tk szódabikarbóna
1 kanál zsír
3 tojás
1dl mandulatej
2 ek citromlé

Elkészítés:


A liszteket és a sót alaposan összekeverjük, hozzátesszük a zsírt, az 1 dl vízben feloldott utifűmaghéjat, amit a 3 felvert tojással elvegyítettünk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, amit a két kanál citrommal kipezsgetünk. Az összetevőket elkezdjük összedolgozni és közben fokozatosan adagoljuk a kókusztejet. A tésztát 30 percig hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk,csíkokra vágjuk és 180 'c-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tetejét megszórhatjuk magokkal, mákkal, vagy sajttal is.

Szotyi-ropi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

A tejet meglangyosítjuk, és a cukorral együtt felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Belegyúrjuk a felfuttatott élesztőt a tejjel, a tojást és a tejfölt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Túrós-sajtos kocka
Túrós-sajtos kocka

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót és a túrót és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, olvasztott vajjal megkenjük a felü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztás rétes
Káposztás rétes

A lereszelt káposztát lesózzuk, majd kinyomkodjuk. Egy edényben a cukorral, zsírral megdinszteljük, majd fűszerezzük. Majd a kihűlt káposztát a 2. rétegtől egyenlő arányban eloszla...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós-kifli kolbászos-sajtos töltelékkel
Sós-kifli kolbászos-sajtos töltelékkel

Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,a sóval,olajjal összekeverjük. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk