50 dkg fejes káposzta
három tojás
öt evőkanál tejföl
három evőkanál majonéz
hat evőkanál finomliszt
egy teáskanál só
két teáskanál sütőpor
50 gramm kapor
két teáskanál szezámmag
10 gramm vaj
1. Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg.
2. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot.
3. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk.
4. Adjuk a tojáshoz a tejfölt, a majonézt, a lisztet és a sütőport. Alaposan gyúrjuk tésztává.
5. A sütőformát kenjük ki vajjal, és tegyük bele a káposztát.
6. A formában lévő káposztára öntsük rá a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal.
7. A sütőt melegítsük fel 180 fokra, majd ha elérte ezt a hőmérsékletet, tegyük bele a pirogot és süssük körülbelül 30 percig. Amikor a teteje aranybarnára sült, vegyük ki.
Ez a fiatal káposztával töltött pirog egyszerűen szenzációs! Elég összekeverni a káposztát a kaporral, ráönteni a tésztát és megsütni a sütőben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a csipet sót és miközben gyúrjuk, folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vízben elkevert és feloldott cukrot, timsót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sajtot és a kevés tejben feloldott szalalkálit keverőedénybe tesszük és a többi hozzávalóval együtt jól összekeverjük. Az alaposan kidolgozott tésztát két részre osztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Közben a töltelékhez habosra ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMivel mostanában elég málnánk és meggyünk van, a kevert sütik és gyümölcsös piskóták szezonjukat élik. Néha az ember már úgy érzi, elég az édességből (így van ez advent idején is)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű