50 dkg fejes káposzta
három tojás
öt evőkanál tejföl
három evőkanál majonéz
hat evőkanál finomliszt
egy teáskanál só
két teáskanál sütőpor
50 gramm kapor
két teáskanál szezámmag
10 gramm vaj
1. Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg.
2. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot.
3. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk.
4. Adjuk a tojáshoz a tejfölt, a majonézt, a lisztet és a sütőport. Alaposan gyúrjuk tésztává.
5. A sütőformát kenjük ki vajjal, és tegyük bele a káposztát.
6. A formában lévő káposztára öntsük rá a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal.
7. A sütőt melegítsük fel 180 fokra, majd ha elérte ezt a hőmérsékletet, tegyük bele a pirogot és süssük körülbelül 30 percig. Amikor a teteje aranybarnára sült, vegyük ki.
Ez a fiatal káposztával töltött pirog egyszerűen szenzációs! Elég összekeverni a káposztát a kaporral, ráönteni a tésztát és megsütni a sütőben.
Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. (Kevés cukorral gyorsabb.) A lisztet beleszitáljuk egy edénybe, közepébe mélyedést formálunk, és beleöntjük az olajat, sót, sajtot, fokhag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük. 2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a hozzávalókat összegyúrjuk -annyi tejföllel ,hogy nyújtható de ne lágy tésztát kapjunk ( kb 5 evőkanál ) -nyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra -kiszaggatjuk,lekenjük tojássárgájáv...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összekeverünk és palacsintákat sütünk belőle. Magában is isteni, de tejföllel, vagy majonézzel megtöltve is finom.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű