Tészta:
1 kg liszt
50 g élesztő
1 evőkanál cukor
6 dl tej
1 evőkanál só
2 dl étolaj
25 dkg reszelt sajt
150 g tejföl
Töltelék:
1 kg füstölt baromfi virsli
Tetejére:
3 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
2 dl langyos tejben (tegyük bele a cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)
Amíg kel a tészta addig a virsliket félbevágjuk.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a fél virsli méreténél egy picit nagyobb (hogy a széleit is be tudjuk hajtani) téglalapokat vágunk belőle, beletesszük a virslit és feltekerjük. Sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos, előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
NEM kell bele tojás, nem véletlenül hagytam ki, csak a tészta megkenéséhez kell és az is csak a tojássárga!
A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót. akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így lega...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jól k...
Elkészítési idő: 1 óra