menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos hot-dog virslivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

1 kg liszt
50 g élesztő
1 evőkanál cukor
6 dl tej
1 evőkanál só
2 dl étolaj
25 dkg reszelt sajt
150 g tejföl

Töltelék:

1 kg füstölt baromfi virsli

Tetejére:

3 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


2 dl langyos tejben (tegyük bele a cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.

Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)

Amíg kel a tészta addig a virsliket félbevágjuk.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a fél virsli méreténél egy picit nagyobb (hogy a széleit is be tudjuk hajtani) téglalapokat vágunk belőle, beletesszük a virslit és feltekerjük. Sütőpapírral

bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokos, előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


NEM kell bele tojás, nem véletlenül hagytam ki, csak a tészta megkenéséhez kell és az is csak a tojássárga!

Sajtos hot-dog virslivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sós kifli
Sós kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Sült pogácsa egyszerűen
Sült pogácsa egyszerűen

A burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva. Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal. Kinyújtjuk kb 1 cm vasta...

Elkészítési idő: 40-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilveszteri malackák  (Andi receptje)
Szilveszteri malackák (Andi receptje)

A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Perece
Perece

U većoj činiji izdrobite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i brašna, i 200 ml mlake vode. Sastojke promešajte, pa ostavite 10 minuta na toplom, da se kvasac aktivira. Zatim dod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk