Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos hot-dog virslivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

1 kg liszt
50 g élesztő
1 evőkanál cukor
6 dl tej
1 evőkanál só
2 dl étolaj
25 dkg reszelt sajt
150 g tejföl

Töltelék:

1 kg füstölt baromfi virsli

Tetejére:

3 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


2 dl langyos tejben (tegyük bele a cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.

Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)

Amíg kel a tészta addig a virsliket félbevágjuk.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a fél virsli méreténél egy picit nagyobb (hogy a széleit is be tudjuk hajtani) téglalapokat vágunk belőle, beletesszük a virslit és feltekerjük. Sütőpapírral

bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokos, előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


NEM kell bele tojás, nem véletlenül hagytam ki, csak a tészta megkenéséhez kell és az is csak a tojássárga!

Sajtos hot-dog virslivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Kukoricás kenyérrúd juhtúrós mártogatóval
Kukoricás kenyérrúd juhtúrós mártogatóval

A mártogató hozzávalóit alaposan elvegyítjük, és lefedve legalább 1/2 napig érleljük. A kenyértésztához a lisztkeverék közepében kialakított mélyedésbe morzsolt élesztőhöz adjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos  sós  rudak
Joghurtos sós rudak

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Tökmagos juhtúrós pogácsa
Tökmagos juhtúrós pogácsa

A liszt kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba szórjuk, és homogénné kavarjuk. A bryndzát érdemes kis darabokban belevágni, mert úgy könnyebb teljesen elegyengetni. A li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kosárka - Pástétomos kosárkák
Kosárka - Pástétomos kosárkák

1. A burgonyát a margarinnal és a liszttel, egy kiskanál sóval összegyúrjuk, vastagra nyújtjuk, nagy fánkvágóval kivagdaljuk. 2. A korongok felét egy kisebb fánkvágóval vagy po...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk