Tészta:
1 kg liszt
50 g élesztő
1 evőkanál cukor
6 dl tej
1 evőkanál só
2 dl étolaj
25 dkg reszelt sajt
150 g tejföl
Töltelék:
1 kg füstölt baromfi virsli
Tetejére:
3 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
2 dl langyos tejben (tegyük bele a cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)
Amíg kel a tészta addig a virsliket félbevágjuk.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a fél virsli méreténél egy picit nagyobb (hogy a széleit is be tudjuk hajtani) téglalapokat vágunk belőle, beletesszük a virslit és feltekerjük. Sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos, előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
NEM kell bele tojás, nem véletlenül hagytam ki, csak a tészta megkenéséhez kell és az is csak a tojássárga!
A burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva. Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal. Kinyújtjuk kb 1 cm vasta...
Elkészítési idő: 40-60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűU većoj činiji izdrobite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i brašna, i 200 ml mlake vode. Sastojke promešajte, pa ostavite 10 minuta na toplom, da se kvasac aktivira. Zatim dod...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű