menu

Családireceptkönyv.hu

Erdei gyümölcsös csokoládétorta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 16 cm átmérőjű tortához
a piskótákhoz:
10 tojásfehérje
9 evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 evőkanál porcukor
2 kávéskanál sütőpor
a gyümölcskrémhez:
20 dkg fagyasztott földieper
10 dkg fagyasztott szeder
10 dkg fagyasztott málna
1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
8 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
a párizsi krémhez:
30 dkg étcsokoládé (50% kakaótartalmú)
1,5 dl tejszín
2 dkg cukor

Elkészítés:


Erdei gyümölcsös csokoládétorta

5 tojásfehérjét kemény habbá verünk, fokozatosan hozzászórunk 5 evőkanál porcukrot, és addig verjük tovább, amíg fényes nem lesz. 5 evőkanál lisztet 1 kávéskanál sütőporral elvegyítünk, óvatosan, kisebb adagokban ezt is a masszába dolgozzuk, majd az egészet kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Ugyanígy járunk el a megmaradt hozzávalókból készülő kakaós tésztával is, a kakaóport a liszttel együtt adjuk a masszához.
A krémhez a fagyasztott gyümölcsöt addig főzzük, amíg fel nem enged, és levet nem ereszt. Botmixerrel pépesítjük, majd kevés vízzel elkevert keményítővel puding állagúra sűrítjük. Többször átkeverve hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, és összedolgozzuk a gyümölcspudinggal. A piskótákat 3-3 lapra vágjuk.
A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral forrásig melegítjük, ráöntjük a darabokra tört csokoládéra, és addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
Az egyik kakaós piskótalapon elosztjuk a gyümölcskrém harmadát, ezt befedjük egy fehér tésztalappal, amire párizsi krémet kenünk. A sorrend ugyanez marad, amíg el nem fogy a tészta. Ügyeljünk közben arra, hogy elegendő csokoládékrém maradjon, amivel a tortát az összeállítás végén bevonjuk.
A kész tortát pár órára hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed, majd ezután szeletelhető.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.kifoztuk.hu/receptek/desszertek-edes-es-sos-aprosutemenyek-sorkorcsolyak/item/erdei-gyuemoelcsoes-csokoladetorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsike
Zabpelyhes túrós pogácsa
Zabpelyhes túrós pogácsa

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben süssük addig,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sajtos perec
Sajtos perec

A lisztet a szalalkálival elkeverjük ,a margarinnal elmorzsoljuk,a többi hozzávalókkal együtt annyi tejföllel összegyúrjuk,hogy könnyen kezelhető legyen. ½ cm vastagra kinyújtjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Serpenyős pizza
Serpenyős pizza

Előkapsz egy serpenyőt, kicsi olajat hevítesz benne, majd beleöntöd a tejföl, majonéz, tojás, liszt, só keveréket. Ezután rákened a pizzakrémet, majd a sajtot és a többi feltéte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sajtos rolád
Sajtos rolád

A csomagoláson olvasható utasítás szerint néhány perc alatt átslütjük a roládokat, majd kihűlés után keresztben ketté vágjuk őket. Leveles tésztából sütve: A leveles tésztát kiny...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk