50 dkg liszt, 25 dkg reszelt sajt, 25 dkg zsír,25 dkg tejföl,1 teáskanál só,1 tojássárgája,1 sütőpor, 2 teáskanál delikát
+a tetejére 2 tojássárgája, szezámmag, trappista sajt reszelve
Előmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb 5 mm vastagságúra és lisztezzük be egyenletesen, vékonyan a tetejét is. A szaggatót rányomjuk a tésztára, majd a tenyerünkbe nyomjuk a tésztát.Sütőpapíros tepsire helyezzük. Lekenjük tojássárgájával, megszórjuk a szezámmaggal és reszelt sajtot teszünk rá.
180 C-on zsemleszínűre sütjük kb. 12-15 perc alatt.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk (kb. 1cm vastagságúra) és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sót. A vajat morzsoljuk össze a liszttel. Áztassuk langyos tejbe az élesztőt, a tetejét szórjuk meg liszttel, majd hagyjuk, hogy felfusson...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba öntsük a lisztet keverjük el a sütőporral, majd gyors mozdulatokkal morzsolgassuk el a margarint. Adjuk hozzá a sót, a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Lazán gyúrjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű