50 dkg liszt, 25 dkg reszelt sajt, 25 dkg zsír,25 dkg tejföl,1 teáskanál só,1 tojássárgája,1 sütőpor, 2 teáskanál delikát
+a tetejére 2 tojássárgája, szezámmag, trappista sajt reszelve
Előmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb 5 mm vastagságúra és lisztezzük be egyenletesen, vékonyan a tetejét is. A szaggatót rányomjuk a tésztára, majd a tenyerünkbe nyomjuk a tésztát.Sütőpapíros tepsire helyezzük. Lekenjük tojássárgájával, megszórjuk a szezámmaggal és reszelt sajtot teszünk rá.
180 C-on zsemleszínűre sütjük kb. 12-15 perc alatt.
A tojás fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk külön-külön tálban. Robotgéppel a tojás fehérjét kemény habbá felverjük és lassan adagoljuk hozzá a tojássárgáját is. Amikor készen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután 16 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA kenyér széleit levágjuk, majd egy sodrófával kinyújtjuk. Tegyünk rá egy szelet sajtot, majd tekerjük fel. Tekerjünk rá egy szelet bacont és fogpiszkálóval rögzítsük. Vajaz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű