menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres stangli


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl tej
10 + 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1 + 1 teáskanál só
1/2 kávéskanál fokhagymasó
1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika
néhány csipet őrölt (fehér) bors
néhány csipet őrölt (fehér) bors 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tetején vastag, halványbarna hab képződik. Ezután a liszthez öntjük, beleszórunk 1 teáskanál sót, belerakunk 10 dkg puha vajat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd kb. egy órára félretesszük kelni.

A megmaradt sót, a fokhagymasót, a pirospaprikát, a borsot és a reszelt sajtot összekeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra és nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk. Nagyon vékonyan bekenjük a maradék 10 dkg vaj harmadával, és egyenletesen megszórjuk a fűszeres sajt harmadával. Ezután a tésztát balról jobbra, jobbról
balra, fentről lefelé és lentről felfelé középre hajtjuk. Konyharuhával letakarjuk, és 15 percig pihentetjük.

A vajjal kenést, fűszerrel való szórást és hajtogatást még kétszer megismételjük, majd a tésztát ismét pihentetjük. Kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, azután 10 cm hosszú, másfél cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat megtekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített, 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa

Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztben a margarint elmorzsoljuk, bele a tojás, tejföl, só, bors, és a kész kovászt. Rugalmas könnyű tésztát dagasztunk, meleg helyen kelesztjük kb 50...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajttekercs
Sajttekercs

A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást, majd megszórjuk a resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anni
Sósperec
Sósperec

-A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és a margarint majd tenyérrel elmorzsoljuk. - A sajtot lereszeljük, 20 dkg-t a liszthez adunk 5 dkg-t félreteszünk szóráshoz....

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sütőben sült sajtos túrófánk
Sütőben sült sajtos túrófánk

A tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, addig kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk