menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres stangli


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl tej
10 + 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1 + 1 teáskanál só
1/2 kávéskanál fokhagymasó
1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika
néhány csipet őrölt (fehér) bors
néhány csipet őrölt (fehér) bors 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tetején vastag, halványbarna hab képződik. Ezután a liszthez öntjük, beleszórunk 1 teáskanál sót, belerakunk 10 dkg puha vajat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd kb. egy órára félretesszük kelni.

A megmaradt sót, a fokhagymasót, a pirospaprikát, a borsot és a reszelt sajtot összekeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra és nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk. Nagyon vékonyan bekenjük a maradék 10 dkg vaj harmadával, és egyenletesen megszórjuk a fűszeres sajt harmadával. Ezután a tésztát balról jobbra, jobbról
balra, fentről lefelé és lentről felfelé középre hajtjuk. Konyharuhával letakarjuk, és 15 percig pihentetjük.

A vajjal kenést, fűszerrel való szórást és hajtogatást még kétszer megismételjük, majd a tésztát ismét pihentetjük. Kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, azután 10 cm hosszú, másfél cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat megtekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített, 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos csúcs recept
Sajtos csúcs recept

Elkészítése: A lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.Kinyújtjuk, kb 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab köz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
hamispizzás ropi
hamispizzás ropi

A langyos vízbe beletesszük az élesztőt, rászórjuk a cukrot, ha az élesztő feljött hozzáadjuk az olajat a lisztet és a sót. Összeállítsuk a tésztát és rögtön kinyújtuk kb. 60 cm h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Fini (hajtogatós,sajtos) pogi
Fini (hajtogatós,sajtos) pogi

Egy jó mély tálba beletesszük a lisztet, és összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután langyos tejben jól elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amíg felfut, addig hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kedvencünk ( sós  stangli)
Kedvencünk ( sós stangli)

Lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, tejfölt melegítjük belemorzsoljuk az élesztőt,felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe elkeverjük benne a tojások sárgáját fél órát pihentetjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk