1/2 kg liszt
25 dkg (1 csg) margarin
2 tojás
2 ek ecet
2-3 kk só (ízlés szerint - én speciel 4-et tettem bele)
1 kis pohár tejföl
szezámmag vagy reszelt sajt (megintcsak ízlés szerint)
A margarint a liszttel és a sóval elmorzsolom.
Az egyik tojást szétválasztom, a fehérjét elteszem, a többi tojást a tejföllel és az ecettel elkeverem, majd hozzáadom a margarinos liszthez és tésztává gyúrom. Kb 1/2 cm vastagra kinyújtom (az eredeti recept 1 cm vastagot ír) - lehetőleg minél szögletesebbre. Az eltett tojásfehérjét kicsit felverem, bekenem vele a kinyújtott tésztát, rászórom a szezámmagot vagy a reszelt sajtot, majd csíkokra vágom (ki milyenre szereti, én kb. 8-10 cm hosszú, 1 cm szélesekre igyexem elvágni, a képeken látszik, hogy ez nem mindig sikerül) és olajjal kikent tepsibe rakosgatom, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütöm. (Én konkrétan tovább, mert imádom, ha nagyon megsül - ld. kép!) A recept szerinti mennyiség kb. 2 tepsiben fér el. Az eredmény ropogós-omlós, nagyon finom. (Hozzáfűzés: a "kk" nálam kávéskanál! Fontos. Nehogy elsózzátok!)
A tésztából 7 cm átmérőjű szaggatóval páros darabszámú kört vágunk ki. A felét sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással. A tésztakorongok közepére halmozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát, ha nem kinyújtottat veszünk, kinyújtjuk, 10 cm-es csíkokra szeleteljük, amiket azután 3cm-es ferde csíkokra vágunk. A csíkokat roló sütőkre feltekerjük. Tojáss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni. 2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. 3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű