500 gramm túró (lehet vegyesen juhtúróval is)
1 pohár sovány tejföl
pirospaprika, só, bors, kömény
1 fej vöröshagyma
2 ek mustár
kígyóuborka, paprika, sárgarépa, újhagyma
nachos
Készíts kenhető krémet a tejfölből, túróból, fűszerekből, reszelt hagymából. Ebbe most mustár is menjen. Pucold
meg és hosszában szeleteld fel a zöldségeket, amelyekkel mártogatni fogsz. Jó még spárgával, zellerszárral,
pritaminpaprikával is. Én ehhez ettem egy kis nachost, de ezt elhagyhatod.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal + a zsírral és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy egy lágy, könnyen nyújtható, de ne ragacs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot a vajjal egy tálban. Adjunk hozzá egy kis tejet, és szórjuk bele a parmezánt is. Robotgép tésztakeverőjével (vagy kézzel) gy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézA lisztet a sóval elkeverem, langyos, kissé sós, cukros tejben meleg helyen felfuttatom az élsztőt. A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáöntöm a fehérbort, a tejföllel elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom, 1 éjszaka pihentetem hűtőbe. Másnap kisodrom nem vékonyra. Tojássárgájával megkenem, sajttal megszórom a rudakra vágott tésztát, és 200 fokon szép pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű