50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
1.5 dl tej
0.5 ek cukor
só ízlés szerint
25 dkg tehéntúró
25 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
1 ek tejföl (a kenéshez)
Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk.
Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan.
Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen.
Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal.
Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában.
Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.
Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti).
Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A tojásokat megfőzzük. Héját levesszük. A tojásokat vízszintesen félbe vágjuk. A tojás sárgáját kivesszük. A sajttal elkeverjük a tojás sárgáját,majd ízlés szerint ízesítjük só...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLegyen jó langymeleg a konyhánk! Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve béleljük ki a gáztepsinket sütőpapírral. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet kics...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrom. Kinyújtom. A tetejét megkenem a tojásfehérjével, amit előtte villával kissé felvertem. Megszórom sajttal (esetleg köménymaggal, tökmaggal) a tésztát. De...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverni. 1 órát keleszteni, nyújtani, szaggatni. Tojással megkenni a tetejét, sajtot szórni rá. Még 15 percet keleszteni. 180°-on megsütni.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű