menu

Családireceptkönyv.hu

Abbahagyhatatlan pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
1.5 dl tej
0.5 ek cukor
só ízlés szerint
25 dkg tehéntúró
25 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
1 ek tejföl (a kenéshez)

Elkészítés:


Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk.
Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan.
Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen.
Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal.
Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában.
Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.
Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti).
Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Abbahagyhatatlan pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsike
Zabpelyhes túrós pogácsa
Zabpelyhes túrós pogácsa

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben süssük addig,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Krumplis pogácsa
Pogácsa - Krumplis pogácsa

1 4 főtt krumplit összetörünk, összegyúrjuk 2 dl tejföllel, 1 csomag élesztővel, 3 teáskanál sóval, kb. 1/2 kg sima liszttel. 2. Körbelisztezett mély tálban letakarva hagyjuk k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Töltött pogácsa
Töltött pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrópogácsa
Túrópogácsa

Elkészítése: Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk,háromszor 20 percenként hajtogatjuk. Ujjnyi vastagra kisodorjuk,bevagdossuk,fél fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk