40 dkg liszt
negyed tasak sütőpor
18 dkg vaj
3 dl natúr joghurt
csipet só
A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
köménymag
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd tepsibe tesszük. A felvert tojással átkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Kb 1 órára meleg helyre tesszük. Ha megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és jön rá a töltelék. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lenmagpelyhet beáztatjuk a vízbe , a sót a rostsütőmixet kikeverjük, majd hozzáadjuk a lenmagpelyhet és felvert tojást, alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk állni 20 percet. Vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártogató hozzávalóit alaposan elvegyítjük, és lefedve legalább 1/2 napig érleljük. A kenyértésztához a lisztkeverék közepében kialakított mélyedésbe morzsolt élesztőhöz adjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a szalalkálivel elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalókkal együtt annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy könnyen kezelhető legyen. ½ cm vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes