menu

Családireceptkönyv.hu

Húsos táska


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 24 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg leveles vajas tészta
A töltelékhez
50 dkg darált hús (lehet sertés, csirke, pulyka is)
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika

kevés őrölt bors
kevés őrölt kömény
1-2 evőkanál olaj
2 evőkanál tejföl
1 kávéskanál liszt
A díszítéshez
1 tojás
reszelt sajt vagy különféle magvak

Elkészítés:


Fölhevítjük az olajat, beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk a köménnyel meg az őrölt borssal, és állandóan kevergetve üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetve alaposan megpirítjuk, sózzuk, megszórjuk a pirospaprikával. (A csirkehús tíz perc alatt átsül. Ha sertés- vagy marhahúst használunk, akkor a megpirított húst felöntjük kb. egy dl vízzel vagy húslevessel, és puhára pároljuk.)

Elkeverjük a tejfölben a lisztet. Miután megpuhult a hús, belereszeljük a fokhagymát, aztán hozzáadjuk a lisztes tejfölt, kevergetve még 2-3 percig főzzük, aztán levesszük a tűzről, és kihűtjük.

2-3 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk a leveles tésztát, azután kb. 8 cm oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe fél evőkanálnyi tölteléket teszünk. Átlósan félbehajtjuk a tésztát, és nagyon alaposan össze-nyomkodjuk a széleit. (Én villával szoktam körbenyomkodni.) Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk a megtöltött tésztabatyukat, a tetejüket átkenjük a lazán fölvert tojással (lehetőleg minél kevesebb folyjon a tészta oldalára), azután megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal. 220 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.

Melegen is, hidegen is finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nono
Isteni sajtos pogi (Orsitól)
Isteni sajtos pogi (Orsitól)

A lisztben elmorzsoljuk a margarint. Közben kovászt készítünk: a langyos tejbe beletesszük a 4 kockacukrot és elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd megvárjuk míg felfut. A liszt köz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vajas-sajtos - sós kiflik
Vajas-sajtos - sós kiflik

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Fetás túrós pogi
Fetás túrós pogi

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, beleszórjuk az instant élesztőt, majd felfuttatjuk. A puha vajhoz hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a lisztet, a sót, és a felfuttatott élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Puha sajtos rúd
Puha sajtos rúd

Az élésztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt végül a 20 dkg reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk