Hozzávalók:
1 kis pohár joghurt (140g)
2 tojás
csipet só
1 dl tej
1 dl olaj
2 ek. cukor
70 dkg liszt
1 cs. élesztő
Krém:
20 dkg vaj vagy margarin
1 ek. só
A hozzávalókból kelttésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Nekem a tej általában kevés, még szokott kívánni a tészta. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppne kenhető legyen.
Mikor megkelt lisztezett felületre borítom, négy egyforma darabba vágom. Majd ezeket is felezem. Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtok, majd megkenem a sós margarinnal. Beborítom egy másik kinyújtott lappal és 16 cikkre vágom. Egyesével feltekerem őket, sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Hagyom ismét kelni 15-20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 9 percre.
64 db kifli lesz belőle.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeversük a sóval és a sütőporral. Belereszeljük a sajtot. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást és a margarint. Az egészet jól osszedolgozzuk,. majd kö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben felfuttajuk a kanál cukorral, a lisztet a kockára vágott margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, cipóvá formáljuk és egy órára b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és másnapig a hűtőbe tesszük pihenni. Vékonyra kinyújtjuk másnap a tésztát, tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyemetszővel vagy...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejbe tesszük az élesztőt és állni hagyjuk. Mikor az élesztő megkelt akkor. az 50 dkg lisztet elmorzsoljuk a 15 dkg vajjal 1 dl tejföllel és az élesztős keverékkel és sóv...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes