1 kg főtt áttört burgonya
1 kg liszt
1/2 lg túró
1/2 kg Rama margarin
2+1 db tojás
1 cs élesztő
2 dl tej
só
szezámmag vagy reszelt sajt a tetejére
(tejföl)
Az élesztőt tejben felfuttatni, majd a többi hozzávalóval összegyúrni.
Pihentetés után kinyújtani, a tetejét megkenni olvasztott margarinnal, majd összehajtogatni és újra pihenni hagyni. Ezt a műveletet még 2x megismételni., majd kiszaggatni. A tetejét tojással megkenni, esetleg magokkal vagy sajttal megszórni. Forró sütőben aranysárgára sütni.
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Morzsoljuk a vajat a lisztbe, öntsük hozzá az élesztős tejet, majd adjuk hozzá a tejfölt, az egyik tojást, 10 dkg reszelt sajtot é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos vízben elkeverjük, hagyjuk, hogy feloldódjon. Egy mély edényben keverjük a liszthez a cukrot, a sót, az olajat, az élesztőt és a kézmeleg víz hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, sütőport, csipetnyi sót és borsot. Egy másik tálban pedig kézi habverővel összekeverjük a nedves anyagokat: joghurtot, tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű