1 kg főtt áttört burgonya
1 kg liszt
1/2 lg túró
1/2 kg Rama margarin
2+1 db tojás
1 cs élesztő
2 dl tej
só
szezámmag vagy reszelt sajt a tetejére
(tejföl)
Az élesztőt tejben felfuttatni, majd a többi hozzávalóval összegyúrni.
Pihentetés után kinyújtani, a tetejét megkenni olvasztott margarinnal, majd összehajtogatni és újra pihenni hagyni. Ezt a műveletet még 2x megismételni., majd kiszaggatni. A tetejét tojással megkenni, esetleg magokkal vagy sajttal megszórni. Forró sütőben aranysárgára sütni.
1. A sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposan ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiengedem a spenótot, és a leveles tésztát is kiveszem a hűtőből. A spenótot felforralom, és 10 percig főzöm, majd teljesen kihűtöm. Hozzáadom a ricottát, a reszelt parmezán sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagyobb tálba szitálom,elmorzsolom a margarinnal zsírral,közepébe mélyedést készítünk beleütjük a tojást,hozzáadom a tejfölt,sót,cukrot,reszelt sajtot ,apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű