1 kg főtt áttört burgonya
1 kg liszt
1/2 lg túró
1/2 kg Rama margarin
2+1 db tojás
1 cs élesztő
2 dl tej
só
szezámmag vagy reszelt sajt a tetejére
(tejföl)
Az élesztőt tejben felfuttatni, majd a többi hozzávalóval összegyúrni.
Pihentetés után kinyújtani, a tetejét megkenni olvasztott margarinnal, majd összehajtogatni és újra pihenni hagyni. Ezt a műveletet még 2x megismételni., majd kiszaggatni. A tetejét tojással megkenni, esetleg magokkal vagy sajttal megszórni. Forró sütőben aranysárgára sütni.
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük egy deci langyos cukros tejjel, összekeverjük, hogy kerüljön egy kevés liszt is hoz...
Elkészítési idő:Tepertőt ledarálni. Liszt, só, bors, zsír hozzáadása. Összemorzsolni. Kis tejben pici cukorral felfuttatni az élesztőt. Hozzáönteni a masszához plusz 3 db tojás. 2-3 lk tejföl, izl...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk. Juhtúrónál kevesebb só kell a tésztába. Majd kiszaggatjuk, lekenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütj...
Elkészítési idő: 1 óra