40 dkg liszt
1 ráma
1 pohár tejföl
10 dkg sajt
1 éjjel hőtőbe
Krém
2 tojássárgáját elkeverni 2 ek.liszttel,
1,5 dl tejjel
sürüre főzni,hűteni
10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt kikeverni a kettőt összekeverni
Kinyújtani és kis pogácsákat sütni, ha kihűlt megtőlteni 2 db-ot és reszelt sajtba forgatni
A liszt kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba szórjuk, és homogénné kavarjuk. A bryndzát érdemes kis darabokban belevágni, mert úgy könnyebb teljesen elegyengetni. A li...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kiolvadt leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán 5 egyenlő részre vágjuk Kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk, vigyázva nehogy elszakadjon a tészta. A kinyújtott tésztát 12...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. Lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsáljuk a margarint, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és az 1 dl tejben megfuttatott élesztőt. Hűvös helyen 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Tojássárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű