1,Tejfölös sajtos-sonkás
Tészta:
50 dkg liszt,1 dl tej, só,fél cs. élesztő felfuttatva,1 dl tejföl,1 egész tojás
Tésztává dolgozzuk, majd kelesztjük.
Töltelék:
Tejföl,só,bors,fokhagyma,sonka,sajt
tejfölt ízesítjük a sóval,borssal,fokhagymával.
2.Pizzás tekercs
50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál étolaj, 2,5 dl víz, 1 kávéskanál cukor, 2 kávéskanál só, pizzakrém, sonka, sajt
3,Sajtos csigák
50 dkg liszt,25 dkg margarin,1 kávéskanál só,1 cs. sütőpor
2 egész tojás,1-2 dl tejföl
krém:
1 margarin,20 dkg reszelt sajt,1 kávéskanál só
1,A tésztát ketté osztjuk,megkenjük a tejföllel,rászórunk sonka darabkákat,reszelt sajtot. Feltekerjük,szeleteljük,sajtot teszünk a tetejére majd ismét kelesztjük.200 fokon megsütjük.
Én a felét kolbásszal készítettem,azzal is nagyon finom.
2,Az élesztőt cukros, langyos vízben felfuttatjuk, majd bedagasztjuk a tésztát. Duplájára kelesztjük, ketté osztjuk, kinyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórunk sonkacsíkokat és reszelt sajtot.feltekerjük és szeletekre vágjuk
Tepsibe tesszük, reszelt sajttal megszórjuk, kelesztjük és megsütjük.
3,Tésztához összegyúrjuk az alapanyagokat.
A krémhez kikeverjük habosra a margarint, beletesszük a sót és a sajtot.
Tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk,megkenjük a krémmel és feltekerjük. Hűtőbe tesszük pár órára. Vékony szeleteket vágunk, papírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokon megsütjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, borssal. Elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a kefirt és összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, kiszaggatjuk (kisebb kiszúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. 2. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA bacont, az aprított hagymát, a felkockázott kápiát, a fokhagymát, a kukoricát összekeverjük a tejföllel. Enyhén megsózzuk. Az élesztőt felfuttatjuk cukrozott tejben, majd a több...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelttésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Nekem a tej általában kevés, még szokott kívánni a tészta. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű