40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojássárgája, 2 ek tejföl, 4 dkg reszelt sajt, 1 tk só, 1 tk paprika, 1 dkg élesztő, 1 dl tej a futtatáshoz, csipet cukor.
+ 10dkg vaj, 10 dkg natúr ömlesztett sajt, 2 db háromszög alakú natúr sajt, só, bors ízlés szerint, 15 dkg reszelt sajt a hempergetéshez.
Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom rétestészta keménységűre. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1/2-1 cm vastagságúra és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojássárgájával és előmelegített sütőben légkeveréssel 180 C-on kb 15 percig sütöm. Amikor a pogik megsültek, kiveszem és konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
A krém hozzávalóit simára kikeverem, két-két pogácsát összeragasztok a krémmel, picit összenyomom, hogy az oldalán kifollyon a krém és a reszelt sajtban meghempergetem.
Ez az igazi Terike-féle sajtkrémes pogi receptje....
A liszttel elkeverjük a reszelt sajtot és az egész köményt és a sót . A margarint felolvasztjuk , belekeverjük a tejfölt a zsírt a vizet és a kevés vízben elkevert élesztőt . A li...
Elkészítési idő: 2 óraEgy keverőtálba szórjuk a száraz hozzávalókat: a liszteket elvegyítjük a sóval, köménnyel, fokhagymaporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban villával lazán felverjük a to...
Elkészítési idő:Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, a zsiradékot, a tejfölt, a bort /jelen esetben a rumot/, a sót, a tojást és a felfuttatott élesztőt h...
Elkészítési idő: