liszt 50 dkg
vaj 30 dkg
élesztő 2 dkg
só 3 csapott kávéskanál
tejfel 1,5 dl
tojás 2 db
Tetejére: őrölt kömény, reszelt sajt
Vaj, liszt, élesztő, só, 2 tojássárgája, tejfel = összegyúrni, pihentetni.
Nyújtás után fehérjével kétszer kenjük, kétszer duplán hajtogatjuk, 15 perces pihentetéssel. Ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Tojással megkenjük, kömény, reszelt sajt szórás után mérsékelt meleg tűznél sütjük.
A száraz és nedves hozzávalókat összekevertem, majd a kettőt összegyúrtam. Hagytam pihenni 20 percig, majd lisztezett szilikon lapon lazán átgyúrtam. Majd 1 cm vastag 24 x 26 cm-es...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű