liszt 50 dkg
vaj 30 dkg
élesztő 2 dkg
só 3 csapott kávéskanál
tejfel 1,5 dl
tojás 2 db
Tetejére: őrölt kömény, reszelt sajt
Vaj, liszt, élesztő, só, 2 tojássárgája, tejfel = összegyúrni, pihentetni.
Nyújtás után fehérjével kétszer kenjük, kétszer duplán hajtogatjuk, 15 perces pihentetéssel. Ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Tojással megkenjük, kömény, reszelt sajt szórás után mérsékelt meleg tűznél sütjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, nem kell felfuttatni. Cipót formálunk a tésztából, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. A tészta egyik felét a felvert tojássa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sós vízben, héjában megfőzött burgonyát, miután meghűlt, meghámozzuk és összetörjük. A bacont apró kockára vágjuk, serpenyőben pirosra sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd ki. Lisztez...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk,lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk kb 1-2 cm vastagra. Kiszaggatjuk, majd a tetejét felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokon a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű