liszt 50 dkg
vaj 30 dkg
élesztő 2 dkg
só 3 csapott kávéskanál
tejfel 1,5 dl
tojás 2 db
Tetejére: őrölt kömény, reszelt sajt
Vaj, liszt, élesztő, só, 2 tojássárgája, tejfel = összegyúrni, pihentetni.
Nyújtás után fehérjével kétszer kenjük, kétszer duplán hajtogatjuk, 15 perces pihentetéssel. Ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Tojással megkenjük, kömény, reszelt sajt szórás után mérsékelt meleg tűznél sütjük.
A zsiradékot a liszttel összemorzsáljuk, s hozzáadjuk a kevés tejben megfuttatott élesztőt és a 2 tojássárgáját, 2 evőkanál sót valamint a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegveszem a kesz reteslapokat,... kulon 1 talba oszekeverek 2 tojas, 1 dcl olaj, 1 dcl viz, 1 dc tej, 20 dkg feta sajt, 10 dkg emental sajt, 1 nagy csokor z. petrezselem, 1 nagy cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kiló krumplit megfőzök sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és átnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihűlni, majd teszek a krum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű