liszt 50 dkg
vaj 30 dkg
élesztő 2 dkg
só 3 csapott kávéskanál
tejfel 1,5 dl
tojás 2 db
Tetejére: őrölt kömény, reszelt sajt
Vaj, liszt, élesztő, só, 2 tojássárgája, tejfel = összegyúrni, pihentetni.
Nyújtás után fehérjével kétszer kenjük, kétszer duplán hajtogatjuk, 15 perces pihentetéssel. Ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Tojással megkenjük, kömény, reszelt sajt szórás után mérsékelt meleg tűznél sütjük.
A 45 dkg lisztben elmorzsolunk 25 dkg margarint, 2 teáskanál sóval és 10 dkg reszelt sajttal összekeverjük. Hozzáadunk 2-3 evőkanál tejfölt és egy tojást. Az egés...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA lisztet átszitálom egy nagyobb tálba,az élesztőt elkeverem a tejföllel egy pici cukrot adunk hozzá.A liszthez hozzáadom a margarint zsírt elmorzsolom majd a többi hozzávalókat i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesélesztőt felfuttatni és összedolgozni majd be a hűtőbe
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű