menu

Családireceptkönyv.hu

Óriás sajtos pogi


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
60 dkg finomliszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
10 dkg sajt
2 dl tej
só ízlés szerint
1 csipet cukor
A tetejére
1 db tojás
10 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele pici cukrot, sót, és megfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztbe belerakjuk a sót, összekavarjuk, majd betetesszük a puha margarint, a reszelt sajtot, a két tojás sárgáját és tejes élesztőt.
Jól összedolgozzuk, és kinyújtjuk.
Hajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Majd újból nyújtjuk, és hajtogatjuk. Ezt legalább 3-szor megcsináljuk.
A harmadik hajtogatás után kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel bekockázzuk.
A felvert tojással megkenjük, és sajtot reszelünk rá.
10 cm-es pogácsa szaggatóval szaggatjuk, és megsütjük.
sütési hőfok: 250°C
10db 10 cm, és 18 db 6cm-es jött ki belóle. Nagyon finom, omlós.

Óriás sajtos pogi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Sütőporos pogácsa
Sütőporos pogácsa

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd a 180 °C-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Aludttejes sörkorcsolya
Aludttejes sörkorcsolya

A lisztben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint, végül pedig hozzáadjuk a meglangyosított aludttejjel összekevert tojásokat. A tésztát gyo...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Sajtos rúd/finom
Sajtos rúd/finom

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a margarinnal. Gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne olvadjon meg. Hozzáadom a15 kanál sűrű tejfölt, amivel összegyúrom. Rugalmas tésztá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tepertős- szilvalekváros kalap
Tepertős- szilvalekváros kalap

A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük 1 kávéskanál sóval, közepébe mélyedést készítünk. 1 dl joghurtot/kefirt meglangyosítunk, simára keverjük a cukorral, az élesztővel és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk