2 dl tejföl
1 dl tej
1 db tojás
2 teáskanál só
12 dkg margarin
60 dkg liszt
1 teáskanál cukor
3,5 dkg élesztő
darált tepertő
Összegyúrjuk. Hagyni 30-40 percig kelni, kinyújtjuk, megkenjük tepertővel, hajtogatjuk. 30 percig pihentetjük. A hajtogatást és a kenést 2-szer megismételjük. Közte mindig 30 perc pihenés. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírra rakjuk, megkenjük tojással és 20-30 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a hozzávalókat összedolgozzuk, ezután a tésztát letakarva a duplájára kelesztjük....
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: NehézA lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szoba-hőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett gyúról...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, a sajtot és a köménymagot. Az enyhén felvert tojást elkeverjük a tejjel és hozzáöntjük a lisztes egyvel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak....
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű