a tésztához:
28 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
15 dkg zsír
1 tojássárgája
6 evőkanál tej
a tetejére:
1 tojás
őrölt köménymag, só (nálam most 7 fűszersó)
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam.
Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam.
Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam össze.
Félujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét megkentem enyhén felvert tojással, megszórtam az őrölt köménnyel és a fűszersóval.
Derelyevágóval ujjnyi rudakra szabtam, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
A hajtogatott, kelt krumplis pogácsa elkészítéséhez először az élesztőt elmorzsoljuk a tejbe. Hozzáadjuk a cukrot és 2 db tojást kissé felverve, valamint 1 ek lisztet a kimért menn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, várjuk meg, amíg felfut. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, majd keverjük bele a sót. A puha...
Elkészítési idő: 30+20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekevertem, hagytam állni 10 percet, majd olajos kézzel kis golyócskákat formáltam es forró kókuszolajban par perc alatt aranybarnára sütöttem.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűEgy vastag fenekű lábasban, közepes lángon olvaszd meg a vajat. Szórd rá a lisztet, keverd át alaposan, majd folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá a tejet óvatosan, hogy ne c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű