a tésztához:
28 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
15 dkg zsír
1 tojássárgája
6 evőkanál tej
a tetejére:
1 tojás
őrölt köménymag, só (nálam most 7 fűszersó)
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam.
Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam.
Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam össze.
Félujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét megkentem enyhén felvert tojással, megszórtam az őrölt köménnyel és a fűszersóval.
Derelyevágóval ujjnyi rudakra szabtam, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
Össze gyúrni, 2 órát hűtőben pihentetni, ki nyújtani,szaggatni. 220 fokos sütőbe tolni majd 10 perc után 180 fok és pirulásig sütni.
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA rétestésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint készítse elő. A sütőt 180°C-ra melegítse elő. A metélőhagymát és a füstölt szalonnát pirítsa meg, a tepertőt, petrezselymet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lágy margarinnal vékonyan megkenni --> erre jön a tepertő --> hajtogatni 3-szor, utána sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgáját és a tejfölt egy tálba tesszük, majd ráöntjük az élesztős tejet, és a maradék tejet, sózzuk és jól meggyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű