Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vajdasági sós


Írta:

Elk. idő: kb. 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók :
Tészta:

80 dkg liszt
5 dkg élesztő
egy csipet cukor
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék:

25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére:

1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.

Vajdasági sós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Bacon csomók
Bacon csomók

Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-sajtos ropogós
Diós-sajtos ropogós

Először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk. A vajas...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar medvehagymás falatok
medvehagymás falatok

A hozzávalókból egy jól nyújtható, de nem ragacsos tésztát dagasztok, amit kelesztőtálban duplájára kelesztek. Míg kel elkészítem a tölteléket: A medvehagymát finomra aprítom, maj...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű sajtos ropogós
Egyszerű sajtos ropogós

Elkészítése: 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát. 2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk