menu

Családireceptkönyv.hu

Vajdasági sós


Írta:

Elk. idő: kb. 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók :
Tészta:

80 dkg liszt
5 dkg élesztő
egy csipet cukor
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék:

25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére:

1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.

Vajdasági sós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Hajtogatott sajtkrémes pogácsa
Hajtogatott sajtkrémes pogácsa

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Virsli Köntösben
Virsli Köntösben

Minden alapanyagot a dagasztógépem táljába tettem, körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és a tálhoz sem. Tálba tettem és lefedve a duplájára k...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Pogácsa - Sajtos pogácsa - OK
Pogácsa - Sajtos pogácsa - OK

1. A lisztet a margarinnal összegyúrjuk. 2. Belemorzsoljuk az élesztőt a tál egyik oldalára, hozzátesszük a tojást a másik oldalra, a sót, a cukrot, a tejfölt és a sajtot. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Käsetaler aus dem Hörncheneisen
Käsetaler aus dem Hörncheneisen

Hefe im lauwarmen Wasser auflösen. Mehl mit dem Salz (1/2 - 1 TL, je nach Geschmack) mischen und in das Hefewasser geben, gut verrühren. Parmesankäse zugeben und mit Pfeffer und Pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk