Családireceptkönyv.hu

Sajtos roló


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 300 gr Nutrifree Mix per Pane liszt
- 150 gr Liga
- 2 tojás+ 1 kisebb a kenéshez
- 3 csapott evőkanál laktózmentes tejföl
- csipet só
- 1 kk ecet

A sajtkrémhez:

- 300 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 4 tojás sárgája
- 40 gr Nutrifree Mix per Pane liszt
- 200 ml laktózmentes tej

Elkészítés:


A ligát habosra kevertem, hozzáadtam 10 dkg lisztet (így a tésztához maradt 20 deka) és alaposan kikevertem. Hagytam a konyhapulton, meleg helyen, hogy ne dermedjen meg, később kenhető állapotban legyen.

A tésztához a lisztet a többi alapanyaggal összegyúrtam és kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon kinyújtottam, majd a vajas lisztes krémmel lekentem...A lekent tésztát felcsavartam
.majd téglalap alakúra kinyújtottam. Ekkor már picit kellett rizslisztezni, mert ragadt rendesen, de azért még épp kezelhető volt.Felvert tojással lekentem..majd egy éles késsel felcsíkoztam, kb. 2 centi szélességűre..A tészta csíkokat tojásos felükkel kifelé fordítva a rolókra tekertem..
A rolókat tepsibe fektettem.....és 190 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem (a sütési idő mindig sütőfüggő!)Figyelem! Még forrón, egy konyharuha segítségével le kell húzni a tésztát a formáról. Ez két okból nem sikerülhet:

1. ha a tészta még nyers
2. nem forrón húzzuk le a formáról Közben elksézítettem a sajtkrémet.. Ehhez a reszelt sajtot, a lisztet, a tojások sárgáját és a tejt sűrű krémmé főztem, majd hagytam kihűlni. Miután kihűlt, 8 dkg vajjal (Liga) habosra kevertem és picit megsóztam. A krémet nyomózsákba kanalaztam és ezzel a krémmel töltöttem be a rolókat...majd a végeit reszelt sajtba nyomkodtam..

Trükkök, tippek, praktikák:


Sajtos roló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sós pogácsa vagy stangli
Sós pogácsa vagy stangli

A zsiradékot a liszttel összemorzsáljuk, s hozzáadjuk a kevés tejben megfuttatott élesztőt és a 2 tojássárgáját, 2 evőkanál sót valamint a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült kenyérrúd (grissini )
Sült kenyérrúd (grissini )

Első lépésben kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, összekeverem, félreteszem, ezek a száraz hozzávalók. A tejet ezután kicsit meglangyosítottam, belemorzsoltam az élesztőt és hagyt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Spenótos kombe
Spenótos kombe

A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Beletördeljük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk - kovászt készítünk. A vajat és az olajat összeolvasztjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós sós keksz
Ropogós sós keksz

A tejet a cukorral megmelegítjük és beleszórjuk az élesztőt, majd félre tesszük. A lisztet tálba tesszük, a felfutott élesztőt ráöntjük, kicsit összekeverjük, majd mehet bele az ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk