250 g liszt
250 g ráma
125 g brynza
125 g túró
250 g reszelt sajt
2 db tojás
só
A hozzávalókat összegyúrjuk a sajt és a 1 tojás kivételével.
Kinyújtjuk 5-6 mm vastagra, lekenjük a felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Hosszúkás darabokra felvágjuk derelyevágóval, majd zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon szép pirosra sütjük.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVágd apróra a mellfilét. Szeleteld fel a hagymát, a fokhagymát, majd keverd össze a csirkével. Locsold meg az olivaolajjal. Keverd hozzá a fűszereket, a curryt kivéve. Hagyd áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni könnyű kelt tésztává. Közben a margarint a sóval habosra keverni. 8 felé elosztani, állni, hagyni . A gombócokat tányér nagyságúra nyújtani 4 kinyújtott gombócra rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, és 4 cipót készítünk. Vékony téglalap alakura nyújtjuk, és megkenjük az alábbi töltelékkel: 20 dkg vajat felolvasztunk és összekeverünk 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű