3 dkg élesztő
2 dl tej
csipetnyi cukor
50 dkg liszt
1 dl tejföl
15 dkg margarin
1 kiskanál só
A nyújtáshoz:
liszt
25 dkg darált tepertő
őrölt bors
A megkenéshez: 1 tojás
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd ki. Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, kend rá a kétszer ledarált tepertőt. Hintsd meg őrölt borssal, és hajtogasd össze, majd lapítsd el. A hajtogatást még kétszer ismételd meg, közben mindig fél órát pihentetve. Végül nyújtsd jó kétujjnyi vastagra, lisztezett késsel rácsozd be és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Felvert tojással kend meg és tepsire sorakoztatva, forró sütőbe téve 200 fokon kb. 20 perc alatt süsd szép pirosra.
A lisztet tálba szitáljuk a sütőporral együtt, majd hozzákeverjük a sót és a cayenne-t, ezután belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat, végül a reszelt sajt felét is belekeverjük....
Elkészítési idő: 20+30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával ( lekenhetjük egész...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1. A tésztát előző nap kell összegyúrni, és egy éjszakát hűtőben pihentetni. 2. Keverjük össze a lisztet 20 dkg reszelt sajttal, és morzsoljuk szét benne a margarint. 3. Ad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEste összegyúrni.Hűtőbe tenni. Reggel nagyon vékonyra nyújtani. Megszórni ,sajttal,szezámmaggal.Felvágni, lekenni tojással. 200 fok 15-25 perc. Légkeverésen. Lehet 2-3 mm nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz