3 dkg élesztő
2 dl tej
csipetnyi cukor
50 dkg liszt
1 dl tejföl
15 dkg margarin
1 kiskanál só
A nyújtáshoz:
liszt
25 dkg darált tepertő
őrölt bors
A megkenéshez: 1 tojás
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd ki. Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, kend rá a kétszer ledarált tepertőt. Hintsd meg őrölt borssal, és hajtogasd össze, majd lapítsd el. A hajtogatást még kétszer ismételd meg, közben mindig fél órát pihentetve. Végül nyújtsd jó kétujjnyi vastagra, lisztezett késsel rácsozd be és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Felvert tojással kend meg és tepsire sorakoztatva, forró sütőbe téve 200 fokon kb. 20 perc alatt süsd szép pirosra.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a tejfölt. a tejben felfuttatjuk az élesztot (langyos tejhez 1 tk. Cukor) az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egybe öntöm, majd egy tálba átszitálom, hozzáadom a vajat, az aludttejet, és szép sima tésztát gyúrok. Ha igényli, mert túl ragadós a tészta, akkor kanalankén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához való alapanyagokat egy tálba összeöntjük, majd összegyúrjuk, míg egységes masszát nem kapunk. Fóliába csomagoljuk, minimum 2 órát hűtőben pihentetjük. Ujj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliába és 2 órára hű...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Könnyű