Családireceptkönyv.hu

sajtos rudak


Írta:

Adag: 2-3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a túrót és a sót hozzáadva összegyúrjuk jó alaposan. Ha kész, hűtőbe tesszük pihenni. legjobb este összegyúrni, és reggelig állni hagyni) Lisztezett gyúródeszkán kb. ceruzányi vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással, sózzuk, szórhatunk rá kis pirospaprikát, reszelt sajtot, szezámmagot, majd derelyemetszővel egyforma darabokra vágjuk. 180 fokon sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az adag nagyon könnyen növelehető, csak arra kell figyelni, hogy egyenlő mennyiségű legyen mindhárom hozzávaló.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Vajas pogácsa
Vajas pogácsa

Egy tálban a lisztet, a sót és a margarint összemorzsoljuk. A közepébe beletesszük a tojások sárháját, a tejfölt és rámorzsoljuk az élesztőt is. A tésztát ezután összegyúrjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Nagyi sajtos pogácsája
Nagyi sajtos pogácsája

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután minden hozzávalót hozzáteszünk. Sima tésztát gyúrunk, és 40 percet pihenni hagyjuk. Kb. 1 cm-re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Glutén- és laktózmentes sajtos rágcsa
Glutén- és laktózmentes sajtos rágcsa

Sajt negyedét féretéve az többit összegyúrjuk. Kilapogatva tepsire, rá a reszelt sajtot, 180 fokon 15 percig sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rúd - Sós, sajtos rúd
Rúd - Sós, sajtos rúd

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát nem kell keleszteni, esetleg 10-15 percig. 2. A tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk