Családireceptkönyv.hu

sajtos rudak


Írta:

Adag: 2-3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a túrót és a sót hozzáadva összegyúrjuk jó alaposan. Ha kész, hűtőbe tesszük pihenni. legjobb este összegyúrni, és reggelig állni hagyni) Lisztezett gyúródeszkán kb. ceruzányi vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással, sózzuk, szórhatunk rá kis pirospaprikát, reszelt sajtot, szezámmagot, majd derelyemetszővel egyforma darabokra vágjuk. 180 fokon sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az adag nagyon könnyen növelehető, csak arra kell figyelni, hogy egyenlő mennyiségű legyen mindhárom hozzávaló.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márti
Foszlós vajaskifli dagasztás nélkül
Foszlós vajaskifli dagasztás nélkül

Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval és a cukros, langyos tejet élesztővel (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ropi glutén-és laktózmetesen
Ropi glutén-és laktózmetesen

A hozzávalókat egy tálba mérjük és robotgéppel összeállítjuk. Sűrű masszát fogunk kapni. Majd egy szilikonos kinyomóba kanalazzuk (ha ilyen nincs akkor tökéletesen megteszi egy hab...

Elkészítési idő: 1-1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KRUMPLIS LEPÉNYKE
KRUMPLIS LEPÉNYKE

a főtt krumplit a zsírral és sóval összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kellemesen lágy tésztát kapunk. Korongokat formázunk belőle, és 180 fokon megsütjük, vagy serpenyő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Matiz
Sós tangli
Sós tangli

A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt és jól összegyúrjuk. Fél óráig a hűtőben pihentetjük. Pihentetés után kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk