25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
só
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a túrót és a sót hozzáadva összegyúrjuk jó alaposan. Ha kész, hűtőbe tesszük pihenni. legjobb este összegyúrni, és reggelig állni hagyni) Lisztezett gyúródeszkán kb. ceruzányi vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással, sózzuk, szórhatunk rá kis pirospaprikát, reszelt sajtot, szezámmagot, majd derelyemetszővel egyforma darabokra vágjuk. 180 fokon sütjük.
Az adag nagyon könnyen növelehető, csak arra kell figyelni, hogy egyenlő mennyiségű legyen mindhárom hozzávaló.
Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk. Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan. Minimum eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összeállítás előtt vegyük ki a fagyasztóból a tésztát és a spenótot, várjuk meg, míg kiolvadnak. A spenótot csöpögtessük le, nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. A hagymákat p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészitése az élesztőt tejben felfutatjuk -mindent összekeverünk -4 cipot formálunk NEM Kell Keleszteni -nagy tepsi nagyságura nyújtjuk -megkenünk a tojásos krémmel -felteker...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Közepes