A tésztához
55 dkg finomliszt
4 dl víz (meleg)
5 kávéskanál instant élesztő
1 csipet cukor
3 ek olívaolaj
2 tk só
A töltelékhez
25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
4 ek zöldfűszer (kakukkfű, rozmaring)
4 dkg parmezán sajt
10 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
A meleg vizet összekeverjük a cukorral, meg az élesztővel, 5 percig hagyjuk állni, majd hozzáadjuk az olajat.
A lisztet elkeverjük a sóval, és beleöntjük az élesztős vizet, összegyúrjuk, dagasztjuk pár percig. Mikor elválik az edény oldalától, borítsuk ki lisztezett deszkára, és gyúrjuk meg 1-2 percig. Egy kiolajozott edénybe rakjuk, lefedjük, és duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A szobahőmérsékletű vajat villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a sót, a zöldfűszereket, a fokhagymát, meg a parmezán sajtot.
Amikor a tészta megkelt, kettéosztjuk, és az egyik felét széthuzigáljuk kb. 25x46 cm-re. Az egyik felét megkenjük a fűszeres vaj 1/4-ével, a másik felét ráhajtjuk úgy, hogy 12,5x46 cm-es teglalapot kapjunk. Hosszában 18 egyenlő részre vágjuk (egy csík 12,5x 2,5 lesz). A csíkokra egyenként csomót kötünk, a két végét alura hajtjuk, és sütőlemezre rakjuk.
A tészta másik felével ugyanígy járunk el. A megmaradt fűszeres vajat megolvasztva, sütes után kenjük a tészta tetejére.
A sütőt begyújtjuk, amíg melegszik, addig a tészta pihen. Berakjuk a sütőbe, pirosra sütjük.
sütési hőfok: 190°C
A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit...
Elkészítési idő: 2 óraMindent keverj össze nem kell az élesztőt keleszteni azt is morzsold bele a lisztbe a lényeg hogy 3x hajtogasd fél óránként 225 fokon 15 percig sütni ...ennyi !! ebben senki nem fo...
Elkészítési idő:Az összevalókat összegyúrni, kicsit pihentetni, kinyújtani, kiszaggatni, a tetejét tojással megkenni és megtsütni
Elkészítési idő: 1 óra1.A tésztához a lisztet a Ramával, a sóval, a pirospaprikával és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel és a tojássárgával tésztává gyúrjuk. Fo...
Elkészítési idő: