Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás csomó recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A tésztához

55 dkg finomliszt
4 dl víz (meleg)
5 kávéskanál instant élesztő
1 csipet cukor
3 ek olívaolaj
2 tk só

A töltelékhez

25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
4 ek zöldfűszer (kakukkfű, rozmaring)
4 dkg parmezán sajt
10 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só

Elkészítés:




A meleg vizet összekeverjük a cukorral, meg az élesztővel, 5 percig hagyjuk állni, majd hozzáadjuk az olajat.
A lisztet elkeverjük a sóval, és beleöntjük az élesztős vizet, összegyúrjuk, dagasztjuk pár percig. Mikor elválik az edény oldalától, borítsuk ki lisztezett deszkára, és gyúrjuk meg 1-2 percig. Egy kiolajozott edénybe rakjuk, lefedjük, és duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A szobahőmérsékletű vajat villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a sót, a zöldfűszereket, a fokhagymát, meg a parmezán sajtot.
Amikor a tészta megkelt, kettéosztjuk, és az egyik felét széthuzigáljuk kb. 25x46 cm-re. Az egyik felét megkenjük a fűszeres vaj 1/4-ével, a másik felét ráhajtjuk úgy, hogy 12,5x46 cm-es teglalapot kapjunk. Hosszában 18 egyenlő részre vágjuk (egy csík 12,5x 2,5 lesz). A csíkokra egyenként csomót kötünk, a két végét alura hajtjuk, és sütőlemezre rakjuk.
A tészta másik felével ugyanígy járunk el. A megmaradt fűszeres vajat megolvasztva, sütes után kenjük a tészta tetejére.
A sütőt begyújtjuk, amíg melegszik, addig a tészta pihen. Berakjuk a sütőbe, pirosra sütjük.


sütési hőfok: 190°C

Fokhagymás csomó recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Gombàs tekercsek leveles tésztából
Gombàs tekercsek leveles tésztából

Elkészítés: Először a gombás tölteléket készítjük el és hagyjuk kihűlni. A megmosott gombát felszeleteljük, a megtisztított hagymát felkockázzuk. A felhevített vajon elkezdjük dins...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonyás pogi (paleo és vegán)
Édesburgonyás pogi (paleo és vegán)

Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük. A vizet, a burgonyát, az olajat és a cocomas-t krémesre turmixoljuk, majd összegyúrjuk a lisztkeverékkel. 5 percig pihentetjük a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Krémsajtos rúd
Krémsajtos rúd

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát sütőpapíron vékonyra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojásfehérjével, ízlés s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Túrós párna
Túrós párna

A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután enyhén lisztezett felületen, kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtunk. Viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk