menu

Családireceptkönyv.hu

Szalonnás és sós kréker


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12dkg langyos víz, 3dkg étolaj, 25dkg liszt, 8gr só, 8gr friss élesztő /elég bele 1csg/, 5gr cukor. Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól begyúrjuk. 1órától kelesztjük.

Elkészítés:


Kinyújtjuk vékonyra szaggatjuk vagy késsel, pizza vágóval felaprítjuk trapézokra, négyzetekre ki milyen formára akarja. Olajozott sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180fokon kb. 10-15percig sütjük. Dupla adagot csináltam. Egyik adag lett sós, másik adag szalonnás, amibe ledarált szalonnát gyúrtam a tésztába. De lehet szezámmagot vagy egész mákot vagy reszelt sajtot gyúrni a tésztába. Fantáziára van bízva. Kicsit furcsán vannak a hozzávalók megadva, de pár éve így találtam a neten ezt a receptet. Nagyon bevált. Imádjuk. smile hangulatjel

Szalonnás és sós kréker

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tökmagos pogácsa
Tökmagos pogácsa

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk legalább 15 percig, hogy felfusson. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, az élesztős tejet,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos csavart
Sajtos csavart

A lisztet, a vajat és a sót aprítógépben morzsásítjuk.(kevésbé lusta és kényelmes koromban kézzel csináltam) A morzsát összegyúrjuk 10 dkg reszelt sajttal, a tojássárgákkal, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás (brokklis) csónak
Medvehagymás (brokklis) csónak

A burgonyát megfőzzük, még forrón áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd ha felfutott a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Letaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk