Családireceptkönyv.hu

Szalonnás és sós kréker


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12dkg langyos víz, 3dkg étolaj, 25dkg liszt, 8gr só, 8gr friss élesztő /elég bele 1csg/, 5gr cukor. Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól begyúrjuk. 1órától kelesztjük.

Elkészítés:


Kinyújtjuk vékonyra szaggatjuk vagy késsel, pizza vágóval felaprítjuk trapézokra, négyzetekre ki milyen formára akarja. Olajozott sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180fokon kb. 10-15percig sütjük. Dupla adagot csináltam. Egyik adag lett sós, másik adag szalonnás, amibe ledarált szalonnát gyúrtam a tésztába. De lehet szezámmagot vagy egész mákot vagy reszelt sajtot gyúrni a tésztába. Fantáziára van bízva. Kicsit furcsán vannak a hozzávalók megadva, de pár éve így találtam a neten ezt a receptet. Nagyon bevált. Imádjuk. smile hangulatjel

Szalonnás és sós kréker

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Hájas táska
Hájas táska

A hájat megszórjuk 10 dkg liszttel majd hűtőbe tesszük, ez alatt a maradék lisztből és a többi alapanyagból tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és rákenjük az egész lisztes hájat (a hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sós stangli
Sós stangli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Sajtos csavart
Sajtos csavart

...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Háromsajtos gombás csiga
Háromsajtos gombás csiga

A gombát megmostam, megszárítottam és 1x1cm-es kockákra vágtam. A hagymát finomra, a kolozsvárit gyufaszál vékonyra vágtam. Kevés olajon elkezdtem pirítani a szalonnát, majd hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk