12dkg langyos víz, 3dkg étolaj, 25dkg liszt, 8gr só, 8gr friss élesztő /elég bele 1csg/, 5gr cukor. Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól begyúrjuk. 1órától kelesztjük.
Kinyújtjuk vékonyra szaggatjuk vagy késsel, pizza vágóval felaprítjuk trapézokra, négyzetekre ki milyen formára akarja. Olajozott sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180fokon kb. 10-15percig sütjük. Dupla adagot csináltam. Egyik adag lett sós, másik adag szalonnás, amibe ledarált szalonnát gyúrtam a tésztába. De lehet szezámmagot vagy egész mákot vagy reszelt sajtot gyúrni a tésztába. Fantáziára van bízva. Kicsit furcsán vannak a hozzávalók megadva, de pár éve így találtam a neten ezt a receptet. Nagyon bevált. Imádjuk. smile hangulatjel
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk legalább 15 percig, hogy felfusson. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, az élesztős tejet,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a vajat és a sót aprítógépben morzsásítjuk.(kevésbé lusta és kényelmes koromban kézzel csináltam) A morzsát összegyúrjuk 10 dkg reszelt sajttal, a tojássárgákkal, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, még forrón áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd ha felfutott a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű