12dkg langyos víz, 3dkg étolaj, 25dkg liszt, 8gr só, 8gr friss élesztő /elég bele 1csg/, 5gr cukor. Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól begyúrjuk. 1órától kelesztjük.
Kinyújtjuk vékonyra szaggatjuk vagy késsel, pizza vágóval felaprítjuk trapézokra, négyzetekre ki milyen formára akarja. Olajozott sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180fokon kb. 10-15percig sütjük. Dupla adagot csináltam. Egyik adag lett sós, másik adag szalonnás, amibe ledarált szalonnát gyúrtam a tésztába. De lehet szezámmagot vagy egész mákot vagy reszelt sajtot gyúrni a tésztába. Fantáziára van bízva. Kicsit furcsán vannak a hozzávalók megadva, de pár éve így találtam a neten ezt a receptet. Nagyon bevált. Imádjuk. smile hangulatjel
1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni. 2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. 3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk az anyagokat a reszelt sajt nélkül. Kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtogatjuk és betesszük a hűtőbe 20 percre. Ezt megismételjük még kétszer. Sütés előt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrom, nem egészen 1 cm-re nyújtom, tojásfehérjével megkenem, melybe belekeverek kevés ételízesítőt, megszórom egyrészét reszeltsajttal, másik részt szez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Brasno pomjesati sa svim suhim sastojcima pa dodati vodu i fino umjesiti. Ostaviti na toplo da stane 30 minuta. Pripremiti pleh oblozen sa papirom za pecenje. Oblikovati malo v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű