12dkg langyos víz, 3dkg étolaj, 25dkg liszt, 8gr só, 8gr friss élesztő /elég bele 1csg/, 5gr cukor. Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól begyúrjuk. 1órától kelesztjük.
Kinyújtjuk vékonyra szaggatjuk vagy késsel, pizza vágóval felaprítjuk trapézokra, négyzetekre ki milyen formára akarja. Olajozott sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 180fokon kb. 10-15percig sütjük. Dupla adagot csináltam. Egyik adag lett sós, másik adag szalonnás, amibe ledarált szalonnát gyúrtam a tésztába. De lehet szezámmagot vagy egész mákot vagy reszelt sajtot gyúrni a tésztába. Fantáziára van bízva. Kicsit furcsán vannak a hozzávalók megadva, de pár éve így találtam a neten ezt a receptet. Nagyon bevált. Imádjuk. smile hangulatjel
A hájat megszórjuk 10 dkg liszttel majd hűtőbe tesszük, ez alatt a maradék lisztből és a többi alapanyagból tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és rákenjük az egész lisztes hájat (a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA gombát megmostam, megszárítottam és 1x1cm-es kockákra vágtam. A hagymát finomra, a kolozsvárit gyufaszál vékonyra vágtam. Kevés olajon elkezdtem pirítani a szalonnát, majd hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes