- 600 gr liszt,
- 200 gr vaj,
- só,
- 100 gr sajt,
- 8 ek. tejföl,
- 1 sütőpor,
A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Tetszés szerint csíkokra felszeljük, lekenjük felverrt tojással, tetejére reszelt sajtot szórunk. 200°C-on aranybarnára sütjük.
Én ezt az alaprecepbe tettem egy kis vajkrémet, parmezánt, több sajtot, pici őrölt borsot, örölt piros paprikát meg fűszerkeveréket.
Vékonyra nyújtom és nagyobb pohárral szaggatom.. --Majd ezt a kis lapocskákat töltöm!☺Kettéhajtom, a széleit benyomkodom villával.. --A tetejét tojással kenem le, amit jól kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős kever...
Elkészítési idő: 10ó Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a bort (ez elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű