55 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
22 g só
2 tojás
20 dkg tejföl
25 dkg margarin
szórás: szezámmag, lenmag
a kenéshez 1 tojás
25 dkg sajt /reszelt
Dagasztom. Ragadós, kissé nehezen kezelhető tészta. Ezután félreteszem legalább egy órára a tésztát pihenni.
Ezután kétszer hajtogatom 20 percenként: először kinyújtom kb. négyzetre, a felső egyharmadát behajtom középre, az alsót szintén.
Majd jobbról és balról középre hajtom, és egy edénnyel lefedve pihentetem.
A hajtogatás után lisztezett felületen egy ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát. Egy éles késsel (vagy pizzavágóval) berácsozom a tetejét, lekenem egy felvert tojással, megszórom magvakkal,sajttal..
Közben 190 fokra előmelegítem a sütőt, és alsó-felső sütéssel 20-25 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha az alja is kap egy kis színt.
A kókuszzsírt kissé megolvasztottam, a nyers céklát lereszeltem, majd minden hozzávalót a késes aprítóba tettem, és ez szépen el is végezte a munka piszkos részét helyettem. Ennek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tojássárgákat a liszttel és egy kicsi tejjel simára kavarjuk. majd a többi tejet hozzáadva felfőzzük, és belekeverjük a reszelt sajtot. A vajat kihabosítjuk, összekeve...
Elkészítési idő: kb, 1 óra Nehézség: Közepes1 csomag leveles tésztát 2-3 mm vastag és 1 cm szélességű csíkokra vágjuk, feltekerjük a formára. Megkenjünk a tojássárgájával, és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 200 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit összekeverjük. A felengedett leveles tésztát 2 részre vágjuk, kinyújtjuk és 1 csíkban elosztjuk rajta a tölteléket, majd föltekerjük. Kiolajozott sütőlapra t...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes