Tészta:
25 dkg finom liszt(átszitálva)
25 dkg margarin
25 dkg túró
só ízlés szerint
Tetejére:
1 db tojás
reszelt trappista
A lisztet tálba szitálom hozzáadom a ,margarint ,túrót ,sót jól összegyúrjuk.Lisztezett deszkára rakom nyújtom,tojással megkenem szagatom sajttal szórom a tetejét.
180 fokon sütöm
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltelékhez a padlizsánt egészen apróra kockázzuk. A hagymát finomra reszeljük, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük. A paradicsomokat fél percre forró vízbe mártjuk, héjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA három csésze lisztet és a sikért, egy csésze langyos vizet, egy csipet sót, a szárított élesztőt, a cukrot és az olívaolajat összekeverem egy tálban. Mikor a tészta összeállt, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel sim...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű