40 dkg liszt,25 dkg margarin,1 teáskanál só,1 teáskanál sütőpor
30 dkg trappista sajt,3 evőkanál tejföl,kenéshez tojás, durva szemű só
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szoba-hőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk dúrva szemű sóval és reszelt sajttal.
180ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőből.
A sajtos perec tetejére szórhatunk szezámmagot, vagy lenmagot. Tojás helyett megkenhetjük pizzakrémmel, így pizzás perecünk lesz.
A burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva. Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal. Kinyújtjuk kb 1 cm vasta...
Elkészítési idő: 40-60 perc Nehézség: KönnyűFél dl langyos tejben elkeverem a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb. harminc percig hagyom állni a kovászt. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni,kinyújtva 1 órát a hűtőben utána kenni tojással és sajttal és kockázni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSajtot habosra keverni a vajjal, azután bele keverni a lisztet,sütőport,sót, tejfölt. Vékonyra nyújtani,csíkokra vágni.Tojással lekenni, sajttal megszórni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz