40 dkg liszt,25 dkg margarin,1 teáskanál só,1 teáskanál sütőpor
30 dkg trappista sajt,3 evőkanál tejföl,kenéshez tojás, durva szemű só
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szoba-hőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk dúrva szemű sóval és reszelt sajttal.
180ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőből.
A sajtos perec tetejére szórhatunk szezámmagot, vagy lenmagot. Tojás helyett megkenhetjük pizzakrémmel, így pizzás perecünk lesz.
a mirelit leveles tésztát kifagyasztjuk,10-12 cm hosszúságura szabjuk, belehelyezzük a bacont és megtekerjük mint egy masnit ...tojássárgával megkenjük ...sajtal megszorjuk és be...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Juhtúrónál kevesebb só kell a tésztába. Majd kiszaggatjuk, lekenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt kb. 1,5 dl tejben és 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk.A lisztben elkeverjük a sót,cukrot,hozzáadjuk a 2dl étolajat a fél liter tejet majd a felfuttatott élesztővel alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalói összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük és vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, 200 fokra melegített sütőben megsütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű